• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Erkekler üçe ayrılır!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.01.2013, 00:00
Çoğunluğu temsil eden bir grup kadınları eksik yaratıklar olarak görüyor ve kadın cinsini küçümsüyorlar. Onlara göre kadınlar güzel, alımlı, hoş ama boşlar. Becerikli oldukları alanlar var tabii, örneğin annelik, ev işi, karılık vs... O yüzden onları bu alana hapsetmek ve güzel kafalarını ev içi konularla meşgul etmek gerekir. Birinci vazifeleri, kadınları kendi alanlarının dışına çıkmamaya ikna etmek ve erkek işine bulaşmak isteyenlere de hadlerini bildirmektir.
Üst benlikleri böyle diyor ama aslında bilinçaltlarında kadınların kendilerinden daha güçlü olduğunu bilmenin kayıtları var. Bu nedenle kadına karşı böylesine öfke ve şiddet eğilimi içindeler. Bu gerçeği kabullenmedikleri için, kadınları yok saymaya, küçümsemeye, onun üzerinde güç kullanmaya kalkışıyorlar.

İKİNCİ GRUP

İkinci grup, bilinçaltıyla yüzleşmiş. Kadınların biyolojik, psikolojik gibi pek çok alanda erkekten daha üstün olduğunun, erkeğin tek avantajının ise fiziksel güç olduğunun farkındalar. Bilime inandıkları için bilimsel gerçekleri görmezden gelemiyorlar.
Kadınların bu üstünlüklerini kullanıp toplumu ele geçirmek gibi bir niyetleri ve bunu gerçekleştirmelerini sağlayacak şartların olmadığının da farkındalar. Ama ister iktidarı kaybetme korkusu deyin, ister egolarına yenilme, ister kibir, kadınların öne çıkması ve kendi yerlerini almaya kalkmalarından rahatsızlar.
İstiyorlar ki, kendileri nasıl mücadele ediyorsa, kadınlar da aynı mücadeleyi versin. Onlara herhangi bir ayrıcalık tanınmasın.
Ülkemizde yaşayan erkekler üçe ayrılıyor. Kadını küçümseyenler, kadından çekinenler ve kadınla erkeğin birbirini bütünlediğine inananlar.
Bu nedenle mesela kota gibi pozitif ayrımcılıklara fena halde karşılar. Çünkü biliyorlar ki, şartlar eşitlenirse, yani kadınların önlerindeki engeller kaldırılırsa erkeklerin söz sahibi oldukları koltukların yarısı kadınların olacak. Bu Meclis'in, kabinenin, belediye başkanlarının, holdinglerdeki, odalardaki yönetim kurlularının, gazete yayın yönetmenleri ve yazı işlerinin, televizyon kanallarındaki yöneticilerin yarısının kadın olması demek. Bu da rekabetin daha kızışması demek. Sadece kendi hemcinsleri ile rekabet yerine devreye kadınların da girmesi demek.
O nedenle bu ayrıcalıkları istemiyorlar. Şu andaki şartların eşit olmadığını bilmelerine, kadınların yarışa çok geriden başladıklarını görmelerine rağmen. Ve ayrıcalık isteyen kadınları, "Bunu istiyorsanız, eksik olduğunuzu düşünüyor veya bunu kabulleniyorsunuz demek" diyerek ezmeye çalışarak...

ÜÇÜNCÜ GRUP
Sayıları çok az olan üçüncü grup ise, her iki cinsin de kendine göre üstünlükleri ve zayıflıkları olduğunu, bunun nesil devamını, huzurunu, barışını ve güvenliğini sağlamak için gerekli olduğunu ve iki cinsin de birbirini tamamladığına inanıyor. Kimsenin güç gösterisinde bulunmamasını, bulundukları ortamda birlikte söz sahibi olmaları gerektiğini düşünüyor. Yan yana, omuz omuza, güçleri birleştirerek ve şartları eşitleyerek...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA