• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İş dünyası daha önce neredeydi? YUNUS KARAKAYA

İş dünyası daha önce neredeydi?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.06.2014, 00:00
İzmir Valiliği bünyesinde kurulan komisyonun, kapanan İl Özel İdaresi'nin mallarının büyük bölümünü Maliye Hazinesi'ne verilmesini kararlaştırmasının ardından yaşanan tartışma giderek büyüyor. Valiliğin bu açıklamasının ardından İzmir iş dünyası örgütlerinin temsilcilerinin oluşturduğu Başkanlar Kurulu'nun, kararın gözden geçirilmesi yönünde bir deklarasyon yayınlaması beni çok güldürdü.

NEREDEYDİNİZ?
Şimdi başta Aziz Kocaoğlu olmak üzere ve iş dünyasındaki isimlere birkaç sorum olacak.
İzmir İl Özel İdaresi tarafından Kaya Holdingkiralandığında,
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından, esnafa ucuz mal temin etmesi için kurulan BESAŞ zor duruma düştüğü zaman İzmir İş Dünyası neredeydi?
Türkiye'nin batısında, tarihi bir ticaret merkezi olan İzmir'de 100 işadamının girişimiyle 1992 yılında kurulan Kipa, 2003 yılında uluslararası perakende şirketi Tesco tarafından satın alınırken İzmir İş Dünyası neredeydi?
***
Size Tansaş desem?
1973 yılında ucuz et ve kömür sağlamak amacıyla İzmir'de 'Tansa' adıyla kurulmuştur.
1976 yılında, 'Tanzim Satışlar Müdürlüğü' çatısı altında Konak'ta ilk mağazasını açmıştır.
1986 yılında mağaza sayısı 12'ye ulaşmıştır.
15 Aralık 1986 yılında Tansaş İzmir Büyükşehir Belediyesi İç ve Dış Ticaret A.Ş. kurulmuştur.
1996 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait Tansaş hisselerinin yüzde 32,98'i halka açılmıştır.
1999 yılında yaygınlığını artırmıştır.
2005 yılında Migros Ticaret A.Ş. bünyesine katılmıştır.
Tansaş İzmir'den giderken neredeydiniz beyler?
***
Ya Göztepe satılırken neredeydiniz?
2006-2007 sezonunda profesyonel liglere veda eden Göztepe, içinde bulunduğu kara tablo nedeniyle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredildiği günlerde muhterem iş dünyası nerelerdeydi? Borçları nedeniyle transfer yasağı konan, tüm mallarına haciz gelen, elektrik ve suyu kesilen Göztepe, Ağustos 2007'de TMSF tarafından yapılan ihale ile satışa çıkarıldığı dönemde İzmir İş Dünyası neredeydi?

VALİ'NİN SÖZLERİ
İzmir Valisi Sayın Mustafa Toprak Yeni Asır Gazetesi Haber Müdürü Erhan Gülenç'e yaptığı açıklamada konuyu net özetlemiş; "Buradaki mal varlıkları başka yere gidiyor yaygarasını ortaya koyanların dönüp hangi hizmetler yerine getiriliyor buna bakmaları lazım."

Ak Parti yeni İl Başkanı'nı bekliyor

Ömer Cihat Akay ve yönetiminin istifasının ardından Ak Parti İzmir İl Teşkilatı, yeni başkanını bekliyor. Gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Zafer Şahin, kimlerin başkan olup olamayacağını yazdı. Ben de ufak bir ekleme yapayım. Bilal Doğan ve Tansu Kaya ismini aklınızın bir tarafına yazın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA