• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Her koyun kendi bacağından asılır ama... YUNUS KARAKAYA

Her koyun kendi bacağından asılır ama...

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.06.2014, 00:00
Halk arasında kullanılan ve "Herkes kendi suçundan sorumludur" anlamına gelen bir söz vardır: "Her koyun kendi bacağından asılır".
Sözü fazla uzatmadan konuya gelelim.
Yeni Asır Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Zafer Şahin'in CHP'ye bomba gibi düşen "Örgüt CHP'ye sızdı" haberine, CHP İzmir İl Yönetimi'ndeki Yekta Varnalı'nın "Her koyun kendi bacağından asılır" sözündeki gibi konuya cevap vermek yerine, gazeteciye tepki vermesine bir anlam veremedim.
Evet..
Her insan kendi yaptığı eylemlerden ve söylediği sözlerden sorumludur. Bir başkasının yaptıkları diğerini etkilemez; herkes kendinden sorumludur ancak şu da unutulmamalıdır: Herkes çevresindeki olumsuzlukları engellemekle yükümlüdür. Baba evladından, evlat arkadaşından vs. sorumludur. Sizler de CHP'deki, silahlı terör örgütü üyeliğinden hapis cezası almış Mehmet Doğru gibi kişilerin partiye zarar vermesini önlemekle sorumlusunuz."

ŞTE O SÖZÜN HİKAYESİ

Harun Reşit, kendisini sık sık ikaz eden Behlül Dana Hazretlerine:
- Sen kendi işine bak, dermiş. Her koyun kendi bacağından asılır.
Bir gün sarayı pis bir koku kaplamış. Sebebini araştırdıklarında, üst kattaki bir odada bacağından asılı bir koyun bulmuşlar. Bu işi yapanı da keşfetmişler: Behlül.
Halife, kendisini sıkıştırdığında Behlül:
- Gördüğünüz gibi, her koyun kendi bacağından asılır efendim, demiş. Fakat etrafı kokuttuğu için, herkesi rahatsız eder.
Sözün özü: Pis kokular CHP'yi daha fazla sarmadan Sayın Kılıçdaroğlu'nun, skandalın önüne geçmesi gerekir.

Atatürk sevdalıları CHP'den dışlanıyor mu?

Atatürkçü Düşünce Derneği Güzelbahçe Şubesi Yönetim Kurulu üyesi aynı zamanda Karadenizliler Derneği Güzelbahçe Şube Başkanı olan Uğur Semih Akdemir'in işten çıkarılmasıyla ilgili konuya yazımda yer vermiştim. Akdemir, kendisine sürekli olarak baskı uygulandığını, bunun altında Atatürk sevdalısı olmasının da yattığını öne sürdü. Uğur Akdemir mühendis olduğunu, kendisinin Ertan Avkıran döneminde ruhsat işlerinde görevli olduğunu ancak Mustafa İnce göreve geldikten sonra, sırasıyla: "şantiye bekçi kulübesi, cenaze arabası muavini olarak ölü sayma ve raporlama, belediyeye ait yangın tüplerinin listelenmesi, dolu-boş tarihlerinin kontrol ve takibi, spor salonu, halkla ilişkiler, kapıda danışma vb. alanlarda görevlendirildiğini" iddia etti.

BBP'de neler oluyor?

BBP İzmir İl Başkanı Ahmet Bereket'in istifasının ardından, Alperen Ocakları İzmir Şubesi Başkanı Sertaç Yaşar ve ekibi de istifa etti.

Her şeyden anlayan sağlıkçı

Otobüs durağındaki ilan oldukça dikkatimi çekti. Bakın ilandaki vatandaş (sağlık memuru) sünnet dışında neler yapıyormuş?
-İğne, aşı, pansuman, yara dikişi ve tahliller yapılır.
-Serum, idrar sondası, mide sondası takılır.
-Kulak yıkanır. Tırnak çekilir.
-Nasır, siğil, ben ve yara dikişi alınır.
-Küpe, hızma, pirsing, diş taşı takılır. Dövme yapılır.

GÜNÜN SÖZÜ
Kalem eğri dilli, mürekkep siyah yüzlü, kağıt iki yüzlü! Şimdi kalkıp arzuhalimi yazmaya kimi mahrem kılayım?(YUNUS EMRE)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA