• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Şişt şit sakin ol!.. YUNUS KARAKAYA

Şişt şit sakin ol!..

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.09.2014, 00:00
Bir zamanlar rahmetli Uzay Heparı ve Sezen Aksu harikası, Sertap Erener'in farklı yorumuyla akıllara kazınan "Şişt şişt sakin ol! Sinirlerine hakim ol!" şarkısı dilime dolandı bugünlerde. Yeni ulaşım sisteminin uygulamaya koyulduğu günden bu yana dilime dolanmasına engel olamıyorum bir türlü. Otobüsteki vatandaşlar öfkeli, İZBAN'daki vatandaşlar öfkeli, metroya binmeye çalışanları hiç sormayın, herkes birilerini dövecek gibi bakıyor. Eee kolay mı kardeşim, sen sabahın köründe kalk, eskiden 15-20 dakikada rahat rahat yetiştiğin işe, şimdi yetişmek için 100 metrede Usain Bolt'a nispet yaparcasına saniyeler içinde koş. Akşam iş dönüşü ise bir başka çile.
Gazeteci arkadaşımız Nihan Yarkent İnce, ulaşımda yaşadığı olayı bakın nasıl dile getirmiş: "Eksiği yok fazlası var... Dün 19.00'da, tam iş çıkışı bundan bile kalabalıktı. Herkes birbirini yararak giriyor, inanılmaz bir görüntü. Adamın biri ayağımı ezdi "Napıyorsun?" dediğimde üzerime yürüdü ve beni o anda hareketlenen metroya bir güzel itti. "Ne olacak? Bize de oluyor" diyebilirsiniz ama düşebilirdim, gümbürtüye gidebilirdim. Her şey 10 saniyede oldu, ben şanslıydım ama metroda yakında her şey olur, hiç şaşırmam. Okullar açılmadı üstelik. Ben de evimin dibinden kalkan metroya bile nasıl binerim bilmem, yazık insanlara!.."
Şimdi hep beraber söylüyoruz;
"Of bu ne sinir bu öfke
Aman bir telaş bir acele
Herkes birbirini boğacak
Bu gidişle sonumuz ne olacak?"

İnce ayar mı?

Bugünlerde Güzelbahçe ilçesinde hareketlilik bir hayli fazla. Bir taraftan Balık Hali Meselesi, diğer taraftan Gül-Der ile yaşanan sorundan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin sinirlerinin gergin olduğu duyumlarını aldım. Geçtiğimiz günlerde Güzelbahçe ADD Başkanı ve Güzelbahçe Karadenizliler Derneği Başkanı Uğur Semih Akdemir ile sohbet etme fırsatı buldum. Uğur Semih Akdemir'e adının Ak Parti İlçe Başkanlığı için geçtiği duyumları aldığımı, gerçek olup olmadığını sordum. Akdemir, kesin bir dille yalanlamadı; açık bir kapı bıraktı. Tabii Akdemir, AK Parti'nin Güzelbahçe'de nasıl başarılı olabileceğinin ipuçlarını da verdi. Akdemir "AK Parti'nin burada oyu belli, 3000 civarı. Ak Parti'nin kendinden biri gelirse oy en fazla 3 bin 500 olur. AK Parti Güzelbahçe ilçe teşkilatı, Ertan Avkıran gibi bir ismin desteğini alırsa oy patlaması yaşanır. İyi projelerle ve AK Parti'nin vizyonunu değiştirerek insanların ayağına devlet imkanlarını götürürsek CHP burada başarılı olamaz" diye konuştu.

Her şey Foça için

Geçtiğimiz günlerde FRM ekranlarında yayınlanan "Yunus Karakaya ile Gündem Özel" programının çekimleri için Foça'ya yolum düştü. Hem Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ hem de Foça Belediyesi MHP'li meclis üyesi Taner Acar ayrı ayrı program konuğum oldu. Programın kısa özeti gerek Demirağ gerekse Acar, mecliste birbirlerine rakip olsa dahi ikisinin tek hedefi: "Foça'yı marka yapmak."

Bayran müjdesi

Gaziemir'de kurşun fabrikası arazisindeki çevre kirliliğine ilişkin yapılan temizleme çalışmalarında son dönemece girildi. Sahadaki temizleme çalışmalarını sürdüren Turanlar Çevre A.Ş'nin Genel Müdürü Serhat Emanet: "Mayıs ayında başladığımız radyoaktif temizleme işlemini Ekim ayı başında bitiriyoruz. Şu an terminden hızlı gidiyoruz. Kamu yararını gözeterek çalışmalarımızı hızlandırdık" dedi. Sabırsızlıkla bekliyoruz

GÜNÜN SÖZÜ
"İyi ki geçiyorsun zaman. Ya acının en derinime işlediği bir anda donsaydın"
Mevlana

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA