• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ön yargıları yıkmak zordur YUNUS KARAKAYA

Ön yargıları yıkmak zordur

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.09.2014, 00:00
"Önyargıları parçalamak, atomu parçalamaktan zordur..." demiş ünlü bilim adamı Albert Einstein. Bu sözün önemi günümüzde bir kat daha artmıştır.
İnsanlar hayatı boyunca çeşitli önyargılara kapılır ister istemez...
Kimimiz memleketinden dolayı, kimimiz ırkından, kimimiz dini inancından ya da mezhebinden veya siyasi görüşünden... Daha bir çok konuda, karşılaştığımız insanlar hakkında, onlarla ilgili herhangi bir bilgiye sahip olmadan, kendi kafamızda bir profil oluştururuz ve bu kalıba sokarız onları.. Sözün özü İzmir'in bazı kesimleri ön yargılı baksa dahi biz ulaşımdaki aksaklıkları, çözülemeyen çöp depolama alanı sorununu, aksayan belediye hizmetlerini, İZSU'nun vatandaşa attığı kazığı, halk adına yazmaya devam edeceğiz. Merak etmeyin İzmirliler adına yapılan her güzelliği de yazmaya devam edeceğiz. Çünkü biz kimseye karşı ön yargılı değiliz

Karabağ bir ilki gerçekleştirdi

Yıllardır şunu söyler dururum, İzmirli CHP'li Belediyeler, ne kadar çok Atatürkçü olduklarını söyler dururlar ama ulu önder Mustafa Kemal'in adına layık bir eser ortaya koyup onun adını vermezler. Yeşildere Caddesi'ndeki Atatürk maskıyla övünür durur İzmirli CHP'liler ama onu Ak Partili Cemil Şeboy'un yaptığını bilmezler. Geçtiğimiz günlerde Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ bir ilki gerçekleştirdi.
Bayraklı Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve önümüzdeki günlerde açılışı gerçekleştirilecek çok amaçlı spor tesisine "Mustafa Kemal Atatürk" ismi verilmesini doğrusu takdirle karşıladım. Bayraklı Belediye Meclisi Toplantısı'nda gündeme gelen bu teklifin oybirliği ile kabul edilmesi ise takdir edilecek ayrı bir olay. Başkan Karabağ da, belediye meclisinin spor tesisine Mustafa Kemal Atatürk'ün adının verilmesi konusunda parti gruplarının hem fikir olmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

MHP yönetimi yeniden yapılanıyor

Necat Karataş başkanlığındaki MHP İzmir İl Yönetimi yeniden yapılanmaya hazırlanıyor. Genel Merkez'den onay alan Karataş'ın, gerek il gerekse ilçe yönetimlerinde değişikliğe gidecek olan teşkilatın genel seçimler öncesinde kadrosunu yeni isimlerle güçlendireceği öne sürüldü. Bu yenilenme döneminde Foça MHP'den Belediye Başkan adayı olan Serdar Mersin'in de il yönetiminde yer alması bekleniyor.

Dumansız hava sahasındaki son durum nedir?

Ak Parti hükümetinin en çok takdir ettiğim projelerinden birisi, sigaranın insan sağlığına verdiği zararı azaltmak için başlattığı "dumansız hava sahası" uygulaması. Geçtiğimiz günlerde gençlerin yeni belası Bonzai'nin kötülüğüne dikkat çeken yazımın ardından BBP Bayraklı Belediye Başkan adayı Ali Dağaşan telefonla arayarak bir konuya dikkatimi çekti. Dağaşan, "Sigaranın en çok tüketildiği yerlerin başında askeriye geliyor. Lütfen askeri alanlar da dumansız hava kapsamına alınsın" dedi. Ne diyeyim doğru bir görüş...

GÜNÜN SÖZÜ
Pisler, pisliklerini yapar ama sular da temizlemeye çalışır.
HZ.MEVLANA

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA