• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
El için kuyu kazan evvela kendisi düşer YUNUS KARAKAYA

El için kuyu kazan evvela kendisi düşer

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.11.2014, 00:00
Başkasının kötülüğünü düşünen, bunun için tuzaklar kuran kimse, kurduğu tuzağa önce kendisi düşer; hiç kimsenin yaptığı kötülük yanına kalmaz, ona yarardan çok zarar getirir.

Adrese teslim hikayeler

Salihli Belediye Başkan Yardımcısı olan kardeşim Mahmut Süreyya Karaoğlu, öğretmenliğinin verdiği bilgelikle sosyal paylaşım sitesinde takipçileriyle güzel yazılar paylaşıyor. Ben de sıkı bir takipçisiyim. İşte Karaoğlu'nun adrese teslim yazılarından bir örnek: Bizim ülkemizde hiç bu kadar büyük bir adam ölmedi
Atatürk'ün öldüğü gün İstanbul Üniversitesi'nde ders okutan Alman profesörün yüreği, derse girdiğinde öğrencilerin üzgün ve ağlamaklı halini görünce parça parça olmuş.
Rektörü arayıp:
-Bugün ders vermeyeceğim, ne yapayım? Diye sormuş.
-Sizin memleketinizde büyük bir adam ölünce ne yapılıyorsa onu yapın, demiş rektör.
Yabancı profesörün cevabı şu olmuş:
-Bizim ülkemizde hiç bu kadar büyük bir adam ölmedi...

Siz hiç iç saatinde metroya binmeyi denediniz mi?

Konak Belediyesi Meclisi üyelerinin, 10 Kasım'da Atatürk'ün Selanik'teki doğduğu evi ziyaret etmek bahanesiyle Yunanistan'a gittiğini biliyorsunuz. Ama sosyal paylaşım sitelerindeki fotoğraflarına baktığımda meclis üyeleri ziyaret fotoğraflarını nedense daha çok Atina'da çekilmiş. Neyse Ak Partilisi'nden CHP'lisine tüm Konak Belediyesi meclis üyelerini vicdanlarıyla başbaşa bırakıyorum. Ama aynı grubu İzmir'de akşam saatlerinde metroya binmeye, belediye otobüsüyle evlerine gidip gelmeye davet ediyorum. Mümkünse bir kısmı engellilerin yaşadıkların görmek için tekerlekli sandalyeyle otobüsler arası aktarma yapmayı denesin. Daha önce bir grup CHP'li vatandaşların ulaşımdaki çilesini yerinde görmek istedikleri ama metroya binemeyince küfürlerin havada uçuştuğu geldi kulağıma.

Destek olmak lazım

İzmirli şair Numan Çelik, hayırlı bir işe imza atmaya hazırlanıyor. Bayraklılı siyasetçi ve iş adamı Numan Çelik, "Kanayan Elim Değil Yüreğim" adlı kitabının tüm gelirlerini Bayraklı'da yaşayan engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye alımı için bağışlayacağını belirterek, 19 Kasım akşamı Saat 19.00'da Aydemir Plaza'da konserle İmza Günü olduğunu söyledi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA