• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
’İESOB’u ortak akıl ve güçbirliği ile yöneteceğiz’ ZEKERİYA MUTLU

'İESOB'u ortak akıl ve güçbirliği ile yöneteceğiz'

zekeriya.mutlu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.05.2010, 00:00
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, 16 Mayıs 2010 Pazar günü, 23'üncü olağan genel kurulunu gerçekleştirecektir. Genel kurulumuz Kültürpark'da, Fuar Alanı 1/B Hol'de yapılacaktır.
Genel kurul öncesi Menemen, Bergama, Ödemiş, Kemalpaşa, Tire, Torbalı ve Urla ilçelerindeki 7 ayrı bölge toplantısında ve Balçova'da düzenlenen merkez toplantısında, esnaf teşkilatının başkan ve yöneticileri ile bir araya gelme fırsatını buldum.
İlçelerde bulunan 63 odamızın 62'sinin desteğini aldıktan sonra, Balçova'daki toplantımıza da merkezdeki odaların yüzde 95'inin katılım göstermesi, beni fazlasıyla mutlu etti, gururlandırdı, duygulandırdı.
Sevginin, gönül birliğinin, kardeşliğin hakim olduğu toplantılarımızda oda başkan ve yöneticilerinden büyük destek gördüm. Şunu samimiyetle belirtiyorum ki, şahsıma duyulan güven, beni heyecanlandırmakta, esnaf teşkilatına daha iyi hizmetler verme noktasında beni daha fazla azimlendirmektedir.
Böylesine elit bir camiaya hizmet vermekten, esnaf sanatkarların ve idarecilerinin emrinde olmaktan büyük bir onur duyduğumu, hayatımın en mutlu dönemini yaşadığımı ifade etmek istiyorum.

HER TÜR GÖREV
İzmir esnaf teşkilatında her görevde bulundum. Oda yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı, kefalet kooperatifi başkanlığı, birlik yönetim kurulu üyeliği ve başkan vekilliği görevlerini yerine getirdim.
Onursal Başkanımız Sayın Mehmet Ali Susam'ın milletvekili seçilmesinden sonra, yönetim kurulundaki arkadaşlarımın teveccühü ile birlik başkanlığı görevine getirildim.
Birlik başkanlığı görevini yaparken, bana gösterilen güvenin hakkını vermeye, her şeyin en iyisini, en güzelini yapmaya, üstlendiğim sorumluluğun bilinci içinde esnaf sanatkarları en iyi şekilde temsil etmeye çaba gösterdim.
Bugün esnaf teşkilatı zor dönemden geçmekte, sıkıntılı günler yaşamaktadır. Bu elit camianın yaşadığı güçlükleri ve sorunları her platformda yerel yönetimlere, iktidara, kamuya, tüm yetkililere aktarmaya önem verdim. Esnaf teşkilatının sesini duyurmaya, camianın hakkını korumaya büyük özen gösterdim.
İnsanım, hatam, kusurum olabilir. Ama hiçkimseyi bilerek incitmedim. Kimsenin kalbini kırmamaya, görev yaparken sevgi saygıyı esas almaya gayret gösterdim. Teşkilatın her bireyinin iyi ve kötü gününde yanında olmaya, sevincini, acısını, kederini paylaşmaya çalıştım.
Sıkıntıların biri biter, biri başlar, bazısını çözersin bazısını aşamazsın. Bunlar hayatın gerçeği. Ama şunu unutmamak lazım; bu teşkilatta asıl olan sevgidir, saygıdır. Büyük ailemizde sevgiyi korumaya, saygıyı gözetmeye dikkat etmek gerekir.
Allah doğrunun yanındadır, sevgiyi, kardeşliği gözetenlerin, birlik ve beraberliği koruyanların yardımcısıdır.

EKTİĞİMİ BİÇERİM
Ne mutlu bana ki, ilk günden beri esnaf teşkilatına attığım sevgi tohumları bugün boy verdi, filizlendi. Teşkilat yöneticilerinin bana gösterdiği güven, verdiği destek, beslediği sevgi, işte bu filizlerin meyveleridir.
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak hazırladığımız faaliyet raporu kitabı genel kuruldan bir hafta önce tüm delegelerimizin eline ulaşmıştır. Kitapta faaliyet raporu, denetleme kurulu raporu, tüm hesap kitap özetleri yer almaktadır.
Kongremizi şeffaf ve demokratik bir ortamda gerçekleştirmek, esnaf teşkilatına yakışır bir genel kurul yapmak için böylesine ayrıntılı bir kitap hazırlayarak, delegasyona çok önceden ulaştırdık.
Allah nasip eder, 16 Mayıs'ta tekrar göreve seçilirsem, teşkilat yöneticilerimden aldığım güçle birliğimizi daha ileri noktalara taşımak istiyorum. Ortak akılla ve güçbirliği ile esnafımızın yaşadığı her türlü sorunun üstesinden geleceğimize inanıyorum.
Bu vesile ile 16 Mayıs'ta gerçekleştireceğimiz genel kurulumuzun esnaf sanatkarlarımıza ve İzmir'e hayırlar getirmesini diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA