Senegal bir ilki başardı | Polonya 1-2 Senegal maç sonucu

Rusya'nın ev sahipliği yaptığı 2018 FIFA Dünya Tarihlerinde ilk kez karşılaşan Polonya ile Senegal'in düellosunda gülen taraf 2-1'lik skorla Senegal oldu. Otkrytiye Arena'da oynanan maçı Thiago Cionek (KK) ve Mbaye Niang'ın golleriyle kazanan Senegal turnuvada şu ana kadar 3 puan alan ilk Afrika ekibi oldu. Krychowiak 86'da attığı gol Polonya'ya puan için yeterli olmadı

Giriş Tarihi: 19.06.2018 20:24 Güncelleme Tarihi: 19.06.2018 20:28
Senegal bir ilki başardı | Polonya 1-2 Senegal maç sonucu

Kupası H Grubu'nda yer alan Polonya ile Senegal tarihlerinde ilk kez karşılaştı.

Otkrytiye Arena'da oynanan karşılaşmayı 2-1 kazanan Senegal bu turnuvada galip gelen ilk Afrika takımı oldu.

Senegal'e galibiyeti getiren golleri Thiago Cionek (37') ve Mbaye Niang (60') kaydetti. Polonya'nın tek golü Krychowiak'tan (86) geldi.

SENEGAL'DE TANIDIK YÜZLER
Dünya Kupası'na Polonya ile yapacağı maçla merhaba diyecek olan Senegal'in kadrosunda Türkiye'den iki isim bulunuyor. Aytemiz Alanyaspor'un defans oyuncusu Lamine Gassama ile Bursaspor'un golcü forveti Moussa Sow, Senegal ile Rusya'da yer alacak. Gassama, Alanyaspor formasıyla 31 maçta forma giyerken, devre arasında Al-Ahli'den Bursaspor'a transfer olan Sow ise çıktığı 11 maçta 4 gole imza attı.

TAKIMIN VAZGEÇİLMEZİ BADOU N'DIAYE
Senegal'de takımın vazgeçilmez isimlerinden birisi de geçen sezonun devre arasında Galatasaray'dan Stoke City'e transfer olan Badou N'diaye.Sezon başında Osmanlıspor'dan Galatasaray'a transfer olan N'Diaye sarı-kırmızılı formayla ligin ilk yarısında 17 maça çıkarken, 27 yaşındaki orta saha oyuncusu bu maçlarda 1 gol atıp, 3 asist yaptı. Sezonun 2'nci devresinde Stoke City forması giyen N'Diaye, forma giydiği 13 maçta 2 gol ve 1 asistlik performans gösterdi.

Rusya'da devam eden 2018 FIFA Dünya Kupası'nda H Grubu mücadelesinde Senegal, Polonya'yı 2-1 mağlup etti.

37. dakikada Senegal öne geçti. Sol kanattan gelişen atakta Niang, Mane'yi pasını gönderdi. Mane, bekletmeden ceza yayı önündeki Gueye'ye pasını verdi. Gueye'nin şutunda, Polonya savunmasında Cionek'e çarpan top ağlara gitti: 0-1.

56. dakikada Rybus'un sol kanattan yaptığı ortada ceza sahası içinde Piszczek topa gelişine vurdu, meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

60. dakikada Senegal farkı 2'ye çıkardı. Tedavisi için kenarda olan Niang'ı farketmeyen Polonya savunmasının kaleciye gönderdiği topu oyuna girer girmez kapan Niang, kaleci Szczesny'yi geçip topu boş kaleye gönderdi: 0-2.

86. dakikada Polonya farkı 1'e düşürdü. Grosicki'nin, Senegal yarı sahasının ortasından kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde topa kafayı vuran Krychowiak, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-2.

Mücadele Senegal'in 2-1'lik üstünlüğü ile tamamlandı.

Polonya: 1 - Senegal: 2

Stat: Spartak

Hakemler: Nawaf Shukralla (Bahreyn), Yaser Tulefat (Bahreyn), Taleb Al Marri (Katar)

Polonya: Szczesny, Piszczek (Dk. 83 Bereszynski), Cionek, Pazdan, Rybus, Krychowiak, Zielinski, Blaszczykowski (Dk. 46 Bednarek), Grosicki, Milik (Dk. 73 Kownacki), Lewandowski

Senegal: Khadim Ndiaye, Wague, Koulibaly, Sane, Sabaly, Alfred Ndiaye (Dk. 87 Kouyate), Gueye, Sarr, Mane, Diouf (Dk. 62 Ndoye), Niang (Dk. 76 Konate)

Goller: Dk. 37 Cionek (Kendi kalesine), Dk. 60 Niang (Senegal), Dk. 86 Krychowiak (Polonya)

Sarı kartlar: Dk. 12 Krychowiak (Polonya), Dk. 49 Sane, Dk. 72 Gueye (Senegal)

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan YENİ ASIR veya yeniasir.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.