AYVALIK mutfağı ilk kez GastroFest ile dünyaya açıldı. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği festivalde, yöresel lezzetler ve kültürel zenginlikler uluslararası arenaya taşındı. Türkiye'nin önemli gastronomi merkezlerinden olan Ayvalık, bu yıl ilk kez düzenlenen 'Gastro- Fest Ayvalık' etkinliğinde yerli ve yabancı misafirlerini ağırladı. Kırlangıç Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe yoğun ilgi oldu.

Etkinlikte yerel üreticilerin meşhur zeytinyağları, peynirleri ve diğer yöresel ürünleri satışa sunuldu.
YEREL LEZZETLER
BALIKESIR'IN Ayvalık ilçesi, ilk kez düzenlenen GastroFest Ayvalık ile gastronomi tutkunlarını bir araya getirdi. Festival, "Ayvalık Mutfağı'nın Kalbine Yolculuk" temasıyla, bölgenin zengin mutfak kültürünü ve yerel ürünlerini ön plana çıkardı. Festivalde, Ayvalık'ın tescilli ürünleri olan sepet peyniri, lor tatlısı ve sakızlı kurabiye gibi lezzetler ziyaretçilere sunuldu. Ayrıca deniz ürünleri, zeytinyağlılar, taze otlarla hazırlanan mezeler ve börekler de festivalde yer aldı.

