İzmir'de Kurban Bayramı'nda vatandaşın tercihi ağırlıklı olarak küçükbaştan yana oldu. Küçükbaşta canlı ağırlık 15-16 lira, büyükbaşlarda ise fiyatlar 5 ile 10 bin lira arasında değişti. İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer, "Küçükbaş hayvan kesiminin vatandaşlarımızın kesesini fazla zorlamayacağını söyleyebiliriz. Küçükbaş hayvancılığı sadece Kurban bayramlarında değil, her zaman için ülkemiz hayvancılığının bir sigortası gibi görüyoruz" dedi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal ise, "Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz ve İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin ortaklaşa yürüttüğü 'Halk Elinde Islah' çalışmalarıyla korumaya alınan ve özel çiftliklerde yetiştirilen Sakız koçları gerek etinin lezzeti, gerekse gösterişli yapısından dolayı diğer koyun cinsleri arasında ön plana çıkıyor. Sakız koçları, klasik dönemde Topkapı Sarayı'nda, Tanzimat sonrasında ise Dolmabahçe ve Yıldız Sarayı avlusunda kesilmiştir. Ben de Kurban Bayramı'nda bu yıl Sakız koçunu tercih ettim" dedi.