Aydın Ticaret Odası Laboratuvarı, giderek büyüyor. Aydın'ın en önemli ihracat ürünü olan incirin analizi için 2002 yılında tek birim olarak kurulan ATB Laboratuvarı, zamanla sekiz birime ulaştı. ATB'nin laboratuvarında gıda üzerine pestisit, toksin, katkı-kalıntı, ağır metal, mikrobiyoloji, fiziksel, kimyasal analizler, çevre üzerine ise da arıtma tesisleri, kullanma suyu, sulama suyu ve havuz sularının fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizler yapılıyor. ATB Laboratuvarında, bu yıl Türkiye'nin farklı illerinden 400'e yakın numune analiz edildi. Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, "Borsamıza gelen talepler doğrultusunda laboratuvar bünyesine zeytinyağı analizlerini de ekliyoruz. Zeytinyağında hangi karışım olursa olsun belirlenebilen Global metot, kalite için Duyusal analiz ve pestisit parametreleriyle organik ürün değerlendirmesini yapacak birim için bakanlıktan izni aldık" diye konuştu. KAZIM YÖRÜKCE