• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • İkindiye 23:55:00
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608

ile madalya topluyor

Zeytinyağı ile madalya topluyor

24.02.2018, 20:54 Güncelleme Tarihi: 24.02.2018, 20:56

Gömeç’te 0.2 asitte üreten , tüm dünyada 20’ye yakın ödül kazanmanın gururunu yaşıyor. Manisalı, “Kendi markamızla ihracata başlayacağız. Zeytinimizi iyi tesiste işleyen kazanır” dedi

FARK YARATANLAR - KADİR KEMALOĞLU

Mehmet Özgü Manisalı. Baba mesleğini bir kenara bırakarak kendini toprağa verdi. Gömeç'te bölgenin mitolojideki ismi "Kisthene"yi zeytinyağı markası yaptı. Ürünleri yanına alıp düştü Avrupa yollarına.
İspanya'nın, İtalya'nın, Yunanistan'ın zeytinyağına meydan okudu. Karşılığını da birincilik kazanarak aldı.

SORUN TESİS VE DEPO

2011 yılından bu yana aldığı 20'ye yakın ödül ile ödül köşesi oluşturan genç işletmeci, bu yıl da erken hasat zeytinyağında 7 ülkeden 10 madalya birden almayı başardı. Almanya'da şirket kuran başarılı girişimci şimdi kendi markasıyla ihracata hazırlanıyor. Türkiye'nin ürününde bir sıkıntı olmadığını vurgulayan Manisalı, "Toprak, hava ve zeytinin kalitesi en üst düzeyde. Bizim sıkıntımız tesislerin yetersizliği ve depolama sorunu. Ben bunu ortadan kaldırdım. İtalya, Yunanistan ve İspanya bunu iyi yaptığı için lider. Ülkemizde de bunun için atılımlar başladı. Her konuda iyi üretim yapmak ve yenilikler yaratmak zorundayız" dedi.

HEPSİ ÖDÜLE LAYIK

Dünyadaki tüm yarışma ve fuarları dolaşan Manisalı, "Değerleri 0.2 aside kadar düşürdüm ve 2011 yılında ilk ödülümü aldım. Sonunda Avrupa ligine çıktık" görüşünü dile getirdi.
Yunanistan, İngiltere. Fransa, İtalya, Amerika, Japonya ve Belçika'dan 10 ödül birden alan 3 çocuk babası Manisalı, doğru şekilde işlendiğinde bütün körfez zeytinyağlarının ödüle layık olduğunu söyledi. Manisalı şöyle konuştu: "2010 yılında Gömeç ilçesinde kurduğumuz zeytinyağı fabrikasında üretime başladık. 2011- 2017 arasında 20'ye yakın uluslararası zeytinyağı ödülü aldık. Yalnız 2017 yılında dünyanın en iyi zeytinyağı yarışmalarından erken hasat zeytinyağlarımızla 10 adet ödül kazandık. Erken hasat, olgun hasat, çeşnili ve organik zeytinyağlarımız var. Organik, erken hasat ve çeşnili zeytinyağlarımızı üretiyoruz."

ÇOCUKLUKTAN BU YANA İŞİN İÇİNDEYİM

Çocukluğundan bu yana zeytine ve zeytinyağına büyük ilgi duyduğunu anlatan Manisalı, "Kendimi bildim bileli geleneksel zeytin hasadı ve zeytinyağı sıkımının içindeydim. Denizli'de babamın işlerinden geri kalan zamanlarda hep buradaydık. Yıllar geçtikçe ve Avrupa'da zeytinyağı kalitesini gördükçe 'Türkiye'de de aynı zeytin var ancak neden o kaliteye ulaşamıyoruz sorusunun yanıtını aramaya başladım. Sonuçta toprağımız iyi. Zeytinimiz iyi. Sorunun sıkma ve depolamada olduğu kanaatine vardım. Bunun için bir tesis kurdum. Yeni krom tanklar aldım ve en iyi zeytinyağı için kolları sıvadım" diye konuştu.

SİRKEDE DE İDDİALIYIZ

Gerçek sirkenin insan sağlığı için son derece önemli olduğunu vurgulayan Manisalı, "Zeytinyağından sonra sirke üretimine başladık. Dünyadaki yarışmalarda ödül kazandığımız incir, üzüm, elma ve dağ çileği sirkelerimiz eskiden anneannelerimizin, babaannelerimizin yaptığı geleneksel ev sirkeleridir" dedi. Manisalı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Muşmula, alıç, kızılcık, elma, üzüm, çilek, gül sirkelerimizi üretiyoruz. Çeşitliliği artıracağız. Zeytinyağımızdan sonra sirkemizin kalitesini ve müthiş tadını dünya öğrenecek."

Zeytinyağı ile madalya topluyor haberine yapılan yorumlar ( yorum)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan YENİ ASIR veya yeniasir.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BİZE ULAŞIN