Türkiye 'de yıllık 2 milyon ton tavuk eti tüketilirken, mangal sezonunun başlamasıyla tavuk kanadının kilosu 20 liraya yükseldi. Talep yoğunluğundan dolayı kısa bir süre öncesine kadar kilosu 12-14 lira seviyesinde seyreden tavuk kanadının kilosunun 20 liraya yükselmesi mangalcıları üzdü.
Tüm piliç ve incikte fiyat artışı yaşanmazken, sadece kanat etinin fiyatının artması dikkat çekti. Halen bütün tavuğun kilosu 6-7 liradan satılıyor. Bir tavuk firmasının üst yöneticisi, "Tavuk fiyatlarında yaz aylarında artan talebe paralel fiyatlarda yükseliş oluyor. Sadece mangal sezonunun başlamasıyla artan talep sebebiyle kanat etinde yükselme yaşandı. Türkiye'de yıllık kişi başına tavuk tüketim oranı 25 kilo. Mangal sezonunda tavuk eti tüketiminde artış yaşanıyor. Bu da fiyatlara yansıyor" dedi.
SEZON ERKEN AÇILDI
Sıcak havayı fırsat bilip mangal yakmak isteyen Bursalılar mesire alanlarını şimdiden doldurdu. Ailesiyle Botanik Park'ta mangal yakan Bedir Kılıç, "Zamlansa da bu keyiften geri duramıyoruz" diye konuştu.