• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST
    %0.89
    78.384,78
    EURO
    -%0.86
    4,4760
    USD
    %0.66
    3,8608
    GBP
    %0.66
    3,8608
    CHF
    %0.66
    3,8608
    JPY
    %0.66
    3,8608
  • 25°C

Balıkçılar sezondan umutlu

Balıkçılar sezondan umutlu

30.08.2018, 23:06 Güncelleme Tarihi: 31.08.2018, 00:50

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin bugün saat 15.00’de Güzelbahçe Yalı Balıkçı Barınağı’nda av sezonunu açmasının ardından balıkçılar 1 Eylül itibariyle “ diyerek denizlere açılacak. Sektör temsilcileri bu yıl beklentilerinin büyük olduğunu söyledi

İzmir Balıkçı İş Adamları Derneği Başkanı ve İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şahin Çakan, yarın başlayacak balık avı sezonu öncesi yaptığı açıklamada, denizden beklentilerinin çok büyük olduğunu söyledi.

HAZIRLIKLAR BİTTİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pekdemirli'nin açılışını yapacağı av sezonunun başlamasıyla balıkların sofraları süsleyeceğini belirten Çakan, "Karadeniz'de palamut oldukça fazla görülüyor. Marmara'da hamsi, Ege'de ise sardalya lider olacak" dedi.

Balıkçılar 1 Eylül itibariyle "Vira Bismillah diyerek denizlere açılacak. Güzelbehçe Yalı Balıkçı Barınağı'nda, bugün saat 15.00'de yapılacak olan "2018 yılı Balıkçılık Sezonu Açılış Töreni'ne', Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli katılacak. Sezondan çok umutlu olduklarını belirten Çakan, "31 Ağustos gecesinden itibaren av sezonu açılıyor. Tüm balıkçılar yeni sezonu büyük umut ve sabırsızlıkla bekliyor. Teknelerinin ve ağlarının bakım, onarım ve tamirlerini tamamladılar" dedi.

SARDALYA SOFRALARI SÜSLEYECEK

Karadeniz balıkçıları için hamsi ne kadar önemliyse, Ege Denizi'nde avcılık yapan balıkçılar için sardalyanın öneminin o denli büyük olduğunu ifade eden Çakan, bu sene de sofraların baş köşesinde olacağını söyledi. Çakan, "Bu sene en çok sardalya balığını yiyeceğiz. Sardalye balığı özellikle omega 3 ve protein bakımından en zengin balık türlerinin başında geliyor. Kemik sağlığının korunması, kan şekerinin düzenlenmesi ve vücuttaki iltihap riskini azaltması gibi sayfalarca yararı olan sardalya, sofralarda yerini bolca alacak gibi görünüyor. Sardalye dışında hamsi ve palamutu da bolca tüketeceğiz" diye konuştu.

İÇ PİYASAYA ÖNEM VERECEĞİZ

Balıkçılığın ülke ekonomisine her yıl katkısının giderek büyüdüğünün altını çizen Çakan, ihracatta da artış olacağını söyledi. Çakan, "Balık tüketme oranı Karadeniz'de 26 kilo, İstanbul, Ankara ve İzmir'de 16 kilo ama İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesinde kişi başı yıllık sadece yarım kilo. İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu bölgesine balığı sevdireceğiz" diye konuştu.
Çakan kurulacak lojistik alanlarda hem tedarikçi hem de üretici firmaların bir arada bulunmasının sektörün gelişmesine büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

MERT ALPDÜNDAR

Balıkçılar sezondan umutlu haberine yapılan yorumlar ( yorum)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan YENİ ASIR veya yeniasir.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BİZE ULAŞIN