Aydınlı girişimci Mehmet Şimşek, karıncaları izleyerek hazinesini keşfettiği incirden 10 çeşit ürün elde ediyor
BALIKTAN FAZLA OMEGA
İncir çekirdeği yağını ilk başta kendi imkanlarıyla üretmeye başladığını kaydeden Şimşek, şunları anlattı:
"İncir çekirdeği yağını çıkarırken etrafa yayılan balık kokusuyla içeriğinde omega vitaminin bulunduğunu düşündüm. Özel bir firmada yaptırdığım analizlerde balıkta bile bulunmayan değerlerle karşılaşıldı. İncir çekirdeği yağında yüzde 40 omega 3, yüzde 30 omega 6 ve yüzde 17 omega 9 bulunduğu ortaya çıktı. O dönemde Maliye eski Bakanı Zekeriya Temizel ile irtibattaydım. Onun tavsiyesiyle Ege Üniversitesi'nde yapılan analizle E vitamini olarak da dünyada şu ana kadar rastlanmamış en yüksek değerin bulunduğu tespit edildi."