Merhem olarak kullanılan arı sütü cilt problemlerinin bir numaralı ilacı. Kozmetik sektörünün baş tacı olan bu süt cilt hastalıklarının tedavisinde en çok tercih edilen ürünlerden... 40-50 kovandan bir sezon boyunca ancak 1 kilogram kadar üretim yapılabiliyor. Arı sütünü 5 derece gibi normal bir buzdolabı sıcaklığında 2-3 ay boyunca saklayabilirsiniz. Daha uzun saklanması gerekiyorsa sıfırın altında 17 derece buzluk kullanılmalı.
Giriş Tarihi: 23 Temmuz 2018 12:13Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2018 12:16
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
Arı sütü mucize etkileri nedeniyle Dünya'nın en pahalı sütü.İşte faydaları. Arı sütü mucize etkileri nedeniyle Dünya'nın pahalı sütü. Üretim zorluğu nedeniyle Türkiye'de yılda sadece 50 kilogram kadar üretilen arı sütünün kilosu 10 bin lirayı bulmakta. Arı sütünün en çok üretildiği ülke ise Japonya
Kraliçe arının yaşam kaynağı olan arı sütü faydalarıyla bilim adamlarını şaşkınlığa uğratıyor. Arı sütünün insan metabolizmasındaki en sıradan faydası, bağışıklık sistemini kuvvetlendirmesi. Asıl mucizesi ise ömre ömür katması. Bunun ispatı sadece arı sütü ile beslenen kraliçe arılar. Normal arılar 6 hafta yaşarken kraliçe arı 6-7 yıl arası yaşıyor.
Merhem olarak da kullanılan arı sütü insan cildinin güzelleşmesinde inanılmaz etkiler gösteriyor. Çilt hastalıklarının dermanı olan arı sütü kozmetik sektörünün de baştacı.
Arının sütünün kısırlıktan tutun da kansere kadar olan bilimsel olarak faydalarını sıralamadan önce bu süt nasıl elde ediliyor onun bilgisini verelim.
40-50 kovandan bir sezon boyunca ancak 1 kilogram kadar üretim yapılabiliyor. Arı sütünü 5 derece gibi normal bir buzdolabı sıcaklığında 2-3 ay boyunca saklayabilirsiniz. Daha uzun saklanması gerekiyorsa sıfırın altında 17 derece buzluk kullanılmalı.