Merhem olarak kullanılan arı sütü cilt problemlerinin bir numaralı ilacı. Kozmetik sektörünün baş tacı olan bu süt cilt hastalıklarının tedavisinde en çok tercih edilen ürünlerden... 40-50 kovandan bir sezon boyunca ancak 1 kilogram kadar üretim yapılabiliyor. Arı sütünü 5 derece gibi normal bir buzdolabı sıcaklığında 2-3 ay boyunca saklayabilirsiniz. Daha uzun saklanması gerekiyorsa sıfırın altında 17 derece buzluk kullanılmalı.
Giriş Tarihi: 23 Temmuz 2018 12:13Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2018 12:16
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
Merhem olarak da kullanılan arı sütü insan cildinin güzelleşmesinde inanılmaz etkiler gösteriyor. Çilt hastalıklarının dermanı olan arı sütü kozmetik sektörünün de baştacı.
Arının sütünün kısırlıktan tutun da kansere kadar olan bilimsel olarak faydalarını sıralamadan önce bu süt nasıl elde ediliyor onun bilgisini verelim.
40-50 kovandan bir sezon boyunca ancak 1 kilogram kadar üretim yapılabiliyor. Arı sütünü 5 derece gibi normal bir buzdolabı sıcaklığında 2-3 ay boyunca saklayabilirsiniz. Daha uzun saklanması gerekiyorsa sıfırın altında 17 derece buzluk kullanılmalı.
Arı sütü ne kadar erken tüketilirse insan vücudunda daha fayda sağlamaktadır. Arı sütünün ışık ve ısıya karşı hassasiyeti de vardır. Bu nedenle özelliğini erken yitirmektedir
ARI SÜTÜ NASIL OLUYOR?
Arı sütü, bir haftalık genç arıların yutak altı bezlerinden salgıladıkları bir enzimdir. Arılar arı sütünü sadece kraliçe arı ve yavru arıların beslenmesi için üretirler. Kraliçe arı yaşadığı süre boyunca arı sütüyle beslenir. Diğer arılar ise yavruyken ilk 3 gün arı sütüyle beslenir, ilk 3 günden sonra ise bal ve polenle beslenmeye başlarlar.