Sağlıklı beslenmek kadar pişirmekte oldukça önemli bir noktadır. Bazı besinleri pişirmeden yiyemezken bazı besinleri de çiğ tüketmemiz gerekebiliyor. Sizler için çiğ tüketilmesi gereken besinleri listeledik.
Giriş Tarihi: 28 Mart 2018 14:05Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2018 14:06
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
BROKOLİ
Kanser düşmanı olarak da bilinen brokoli bitkisi içerdiği myrosinaseler sayesinde çiğ tüketildiğinde faydasını daha çok gösterebilmektedir. Buharda pişirilse dahi myrosinaseler zamanla kaybolabiliyor. Bu nedenle çiğ tüketmekte fayda var.
CHİA TOHUMU
Çok güçlü bir kalsiyum ve magnezyum kaynağı olan chia tohumu, maalesef pişirildiği zaman yararlı özelliklerini tamamen kaybetmektedir. Bu nedenle çiğ tüketilmesi en sağlıklı olanıdır.
KAKAO
Çikolata içerdiği katkı maddelerinden dolayı faydalı bir besin maddesi olarak sayılamazken, çikolatanın ana maddelerinden biri olan kakaoyu tek başına tükettiğinizde etkileri kendinizde gözlemleyebilirsiniz.
KURUYEMİŞ & ÇEKİRDEKLER
Sağlıklı bir beslenme listesi oluşturulduğunda en önemli maddelerden biri de taze ve doğal kuruyemişlerdir. Çiğ tüketildiği takdirde kolesterolü dengeler ve kalp hastalıkları riskini düşürür.
YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER
Yeşil yapraklı bitkilerden olan lahana, ıspanak gibi besinler vitamin, mineral ve amino asitler tarafından oldukça zengindirler. Bu nedenle çiğ tüketmeniz pişmişinden daha faydalıdır.