Uzmanlar kalbi koruyan ve bol bol tüketmeniz gereken 43 gıdayı sıraladı. İşte adeta ömür uzatan besinler listesi ve faydaları...
Giriş Tarihi: 10 Ocak 2020 11:45
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
ZEYTİN
Zeytinyağı, safrayı artırır. Karaciğeri çalıştırır. Karaciğer ağrılarını keser. Sarılıkta faydalıdır. Yaprak ve kabukları yüksek tansiyonu düşürür. Kandaki şeker miktarını düşürür. Bağırsak solucanlarının düşrülmesine yardımcı olur.
Böbreklerdeki mikropları öldürür. Kum ve taşların dökülmesine yardımcı olur. Karaciğer şişkinliğini indirir. Sarılıkta faydalıdır. Safra taşlarının düşürülmesine yardımcıdır. Romatizma, siyatik astım ve bronşite faydalıdır.
SOYA
Uzun yaşamak isteyen herkes soya tüketmelidir. Soya içerisinde östrojen hormonuna benzer işlev gören ve bu hormonun etkilerini sulandıran bir madde içerir ve bu da kadın bünyesi için son derece yararlıdır. Çünkü hücre yenilenmesini hızlandıran östrojen hormonunun aşırı üretimi göğüs, rahim ve boyun kanserine yakalanma riskini çok artırır.
SOĞAN VE SARIMSAK
Yüksek tansiyon ve kalp hastalığı tehlikesini azaltırlar. Soğan, mide kanserine yakalanma riskini; sarımsak da bağırsak kanserine yakalanma riskini azaltıyor. Sarımsağın mayasında bulunan maddeler hücrelerin zarar görmesini önleyerek, vücudu erken yaşlanmaya karşı koruyor. Antibiyotik ve nefes darlığını gideren bileşimler içeren sarımsak bağışıklık sistemini de kuvvetlendiriyor.
PIRASA
İdrar söktürür. Mide rahatsızlığına iyi gelir. Kabızlığı giderir. Böbreklerdeki kum ve taşların düşürülmesine yardımcı olur.