Yaz aylarının en sulu ve tatlı meyvesi şeftali, içerisinde bulundurduğu zengin vitamin ve mineraller sayesinde en çok tercih edilen meyvelerden bir tanesi. Hoş kokusu ve tadı ile küçükten büyüğe herkesin severek tükettiği şeftali bir çok hastalığa iyi gelmektedir. Tam bir vitamin deposu olan şeftalinin faydaları nelerdir? İşte yanıtları...
Yaz mevsiminin en sulu ve renkli meyvelerinden birisi olan şeftali, hoş kokusu ve tatlı kıvamında ki tadının yanı sıra bir çok hastalığa da iyi gelmekte. C vitamini deposu olan bu turuncu meyve kanserden kalp sağlığına kadar pek çok hastalığa şifa olmaktadır.
Peki şeftalinin faydaları nelerdir? Hangi hastalıklara iyi gelir?
ŞEFTALİNİN BESİN DEĞERLERİ NELERDİR?
Şeftali bol miktarda C vitaminin yanı sıra A ve B vitamini içermekte. Magnezyum, potasyum ve kalsiyum açısından zengin şeftali, demir ve sodyum açısından da zengindir. Şeftali ayrıca B6 vitamini, niasin (B3 vitamini), riboflavin (B2 vitamini), tiamin (B1 vitamini), folik asit (B9 vitamini) ve pantotenik asit (B5 vitamini) gibi diğer vitaminleri de içerir.100 gram şeftali içerisinde 39 kcal kalori bulunmakta.
* Lif oranının yüksek olmasıyla verdiği tokluk hissi ve sindirim sistemini güçlendirmesi sayesinde kilo vermeye yardımcı olur.
* A vitamini içermesi sebebi ile kemik sağlığını korur.
* Sinirleri yatıştırır ve uykusuzluğa iyi gelir.
* Şeftali içerisinde bulunan potasyum sayesinde kan basıncını dengeler.