Soğan, mutfağımızdaki en vazgeçilmez besinlerden birisidir. Ayrıca bünyesinde barındırdığı kükürt, lif, B ve C vitamini açısından oldukça zengin besin kaynağıdır. Peki neredeyse her türlü hastalığa şifa olan soğanın faydaları nelerdir?
Giriş Tarihi: 28 Ağustos 2018 17:17Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2018 17:18
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
- Sindirim sistemi için çok faydalıdır, bağırsaklardaki iltihapları temizler ve içerdiği lifler sayesinde mide sağlığını korur.
- Cilt sağlığı için önemli bir besin kaynağıdır, hücrelerin yenilenmesi ve hastalıklara karşı direncini arttırır.
- Kemik sağlığı içinde önemli bir besin kaynağıdır. Yaşlılıktan kaynaklanan kemik hastalıklarına karşı iskeleti korur.
- Cilt ve deri üzerinde meydana gelen yanık ve diğer hastalıklarda uygulanabilir.
- Antibiyotik özelliğinden dolayı genel anlamda bünyeyi temizleme özelliği vardır. Serbest radikallere karşı çok etkilidir.
- Ağız ve diş sağlığı için önemlidir. Ağızda çiğnenerek yenildiğinde ağız içerisinde bulunan bakterileri öldürür.
- Soğan, antibiyotik, antiseptik, antimikrobiyal, antibakteriyel özellikleri ile hastalık ve enfeksiyonlardan uzak durmanıza yardımcı olur.
- Yüksek ateş , grip, öksürük ve alerjilere iyi gelir. Soğan suyu ve balı karıştırarak bu tarz hastalıklarla kolaylıkla baş edebilirsiniz.
- Küçük bir parça soğan koklamak burundaki kanamayı yavaşlatır ve durdurur.
- Her gün 1 soğan yemek uykusuzluğa ve kabuslara iyi gelir. Bu da sizin güzel bir uyku çekmenize yardımcı olur.
- Eğer sindirim sisteminizle ilgili probleminiz var ise soğan tüketmek, sindirim sisteminizi ve bağırsaklarınızı rahatlatacaktır.
Enfeksiyon hastalıklarına faydalıdır: Soğanın en önemli özelliğinden bir tanesi enfeksiyon hastalıklarına ve serbest radikallere karşı çok etkili olmasıdır. Özellikle sindirim sisteminde bağırsak ve mide gibi organlarda meydana gelen enfeksiyon sorunlarına karşı çok etkilidir. Gazın giderilmesine yardımcı olur. Başta kanser olmak üzere birçok hastalığının nedeni olan serbest radikallerin vücuttan kolayca atılmasını sağlar. Bunun yanında sindirim sistemini diğer hastalıklara karşı koruyucu özelliği vardır.
Kalp sağlığına faydalıdır: Soğan potasyum, B ve C vitamini içermektedir ve bu vitaminler açısından zengindir. Doğal antibiyotik özelliğinden dolayı kalp ve damar sağlığına ciddi katkıda bulunur. Kanı temizleme özelliği sayesinde damar tıkanıklıklarına neden olan unsurları ortadan kaldırır. Ayrıca kalp sağlığını tehdit eden ve birçok hastalığa neden olan serbest radikallerin bünyeden hızlı bir şekilde atılmasına yardımcı olur. Böylece dolaylı olarak kalp sağlığının korunmasını sağlar.