Toplumda sıkça karşılaşılan koyu göz altlarına ilişkin Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir "Karaciğer, böbrek ve tiroid hastalıkları, bazı vitamin ve mineral eksikleri, uyku problemleri, yorgunluk, dengeli beslenmeme, az su veya yoğun kahve tüketimi göz altlarındaki koyu halkalara yol açabilir" dedi. Peki göz altı halkaları nasıl geçer? Neler yapmak gerekir? İşte detaylar...
Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir, koyu göz altlarına ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Doç. Dr. Demir, göz çevresi koyuluğunun pek çok sebebi bulunduğuna dikkati çekerek "Kalıtsal özelliklerimiz dışında yaşam ve beslenme alışkanlıklarımız, yaşlanma sürecimiz, göz çevresi bakımımız göz altı görünümünü belirleyen başlıca etmenlerdendir" dedi.
GÜNEŞ IŞIĞI DA OLUMSUZ ETKİLİYOR
Özellikle az su veya fazla kahve tüketiminin gözaltı koyuluğunu arttırdığına değinen Doç. Dr. Demir, şunları söyledi: "Karaciğer, böbrek ve tiroid hastalıkları, bazı vitamin ve mineral eksikleri, uyku problemleri, yorgunluk, dengeli beslenmeme, yeterli miktarda su tüketilmemesi, yoğun alkol ve kafein tüketimi, sigara kullanımı göz altındaki koyu halkalara yol açabilir.
Yaşlanma ile birlikte deri elastikiyetinde ve deri altı yağ dokusunda azalma, kemik yapısında ve bağlarda ortaya çıkan değişiklikler sonucu görülen çukurlaşmalar, damarların yüzeysel seyretmesine bağlı ortaya çıkan mavimsi renk ve yağ dokusunun fıtıklaşmasına bağlı torbalanmalar göz altında koyuluk şeklinde karşımıza çıkabilir.
K VE C VİTAMİNLİ KREMLERLE MASAJ
Doç. Dr. Demir, koyu gözaltı görünümüne karşı yapılabilecek uygulamaları ise şu şekilde sıraladı: "Soğuk kompresyon ve salatalık, patates, yeşil çay gibi bazı bitkisel kürler kısmi destek sağlayabilir. Bunların yanı sıra göz çevresi kan dolaşımını hızlandıracak masajlar ile K ve C vitamini içeren kremlerden faydalanabiliriz.