Mutfağımızda sıklıkla bulundurduğumuz ve severek tükettiğimiz bazı besinler öldürücü etkiye sahip olabiliyor. İşte yemeden bir kere daha düşünülmesi gereken 17 yiyecek...
Giriş Tarihi: 18 Mayıs 2019 13:00Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2019 13:04
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
Filiz
Sebze ve meyvelerin her zaman sağlıklı olduğunu düşünürüz. Ancak filizlenmiş gıdalarda salmonella, E.coli ve listeria gibi salgın hastalıklara yol açan bakteriler olabilir.
Sosis, 10 yaşın altındaki çocukların boğulma nedenleri arasında ilk sırada bulunan yiyecek. Amerikan Kanser Araştırma Enstitüsüne göre günde bir sosisli sandviç, kolon kanseri riskini %20 artırıyor.
Ake Meyvesi
Jamaika'nın ulusal meyvesi olan Ake; uygun şekilde yetiştirilmediğinde toksin açısından çok zengindir. Jamaika istifrası adlı hastalığa yol açar. Yoğun karın ağrısı ve kusma ile başlayan bu hastalık; dehidrasyon, koma ve ölüme kadar gidebilir.
Domates
En masum sebzelerden biri olarak düşündüğümüz domatesin sapları ve yaprakları ölümcül derecede toksin içerebilir. Domates yaprakları kaynatılarak yapılan bitki çaylarından ölen insanlar raporlanmıştır.
Yeşil Yapraklı Sebzeler
Tıpkı filizler gibi; marul, lahana, ıspanak gibi büyük yeşil yapraklı sebzelerde de yüzlerce virüs ve bakteri tespit edilmiştir. Bu tür sebzeleri sirkeli suyla iyice yıkamaya devam.