Çiğ fındığın faydaları nedir? sorusuna yanıt veren Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayça Güleryüz, fındığın bağışıklığı kuvvetlendirdiğini, beyni koruduğunu, diyabet riskini azalttığını ve kanserden koruduğunu söyledi.
Giriş Tarihi: 4 Kasım 2017 15:25
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
Tam bir sağlık deposu olan fındık, beyin sağlığından mutluluk hormonlarına, diyabet riskini azaltmasından kanserden korumaya dek çok önemli faydalar sağlıyor.
Lezzetinin yanı sıra yapısında bol miktarda lif barındırıyor.
KAVRULMUŞ FINDIKTAKİ TEHLİKE!
Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayça Güleryüz, "Fındığın çiğ olarak tüketilmesi durumunda besin değerlerinden çok daha fazla faydalanabiliriz. Fındığın kavrulma süresinin uzaması fındıkta besin kayıplarına sebep olurken, fındığın içerisindeki sağlıklı yağların hasar görmesine ve okside olmasına sebep olarak hücrelerimize zarar verebilecek serbest radikallerin oluşmasına sebep olabiliyor.
Kavrulmamış fındıklar, kavrulmuş fındıklara oranla iki kat fazla antioksidan içerir. Bu nedenle fındık alırken çiğ (kavrulmamış) olmasına özen göstermeliyiz" diyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayça Güleryüz, çiğ fındıkla gelen 10 faydayı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
BAĞIŞIKLIĞI KUVVETLENDİRİYOR
Fındık yağı E vitamini açısından zengin bir kaynak. E vitamini, kırmızı kan hücrelerinin parçalanmasını önleyerek anemi riskini azaltıyor. Doğru kan dolaşımı, ateş, soğuk algınlığı ve diğer hastalıkların oluşma riskini azaltarak bağışıklık sistemini güçlendiriyor.