Deniz ürünlerinin çeşitliliğiyle öne çıkan Japon mutfağı da ilginç yemeklere ev sahipliği yapıyor.
"Denizden babam çıksa yerim" mantığını benimseyen Japonlar, denizde çıkan çeşitli böcekleri, balıkları, istiridyeleri pişmiş, çoğunlukla da çiğ olarak tüketiyor. Japonların meşhur olduğu kadar pahalı yiyecekleri de, dev istiridyeden yaptıkları...
Giant clam (dev istiridye) adı verilen bu deniz canlısına, büyüklüğü ve ilginçliğiyle "canavar" benzetmesi yapılıyor. Fotoğraflardaki istiridye de o kadar büyük ki, içine yavru yengeçler bile gizlenebiliyor.
Dev istiridyeden çeşitli yemekler yapılabiliyor. Örneğin çiğ olarak tüketilebiliyor ya da sebzelerle sote edilebiliyor.