• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • İkindiye 23:55:00
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608

Kahvaltıda simit poğaça tüketenler dikkat!

Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Sehlikoğlu, özellikle sabah erken saatlerde yapılan iyi bir kahvaltının motivasyonu yükselttiğini, stressiz ve gerginlikten uzak bir gün geçirmeye yardımcı olduğunu söyledi. Ancak kahvaltıda tüketilen simit, poğaça gibi yiyeceklerin kilo alımını ve mide rahatsızlıklarını da beraberinde getirdiğini ifade etti.

Kahvaltıda simit poğaça tüketenler dikkat!

Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Sehlikoğlu, sağlıklı besinlerden oluşan bir kahvaltının önemine değinerek, kahvaltı yapılmadığında gün içerisinde yorgunluk, halsizlik, baş ağrısı, dikkat eksikliği gibi sorunlar yaşanabileceğini ifade etti.

Kahvaltıda simit poğaça tüketenler dikkat!

Kahvaltı kadar kahvaltıda ne tüketildiğinin de önemli olduğunu belirten Dyt. Sehlikoğlu, "Günümüzde çalışan kesim ve öğrenciler tercihlerini zaman sorunu ve pratik olması bakımından çoğunlukla poğaça, simit, börek gibi yağ ve karbonhidrat yönünden zengin besinlerden yana kullanıyorlar.

Kahvaltıda simit poğaça tüketenler dikkat!

Ancak bu tür besinler kilo alımını ve mide rahatsızlıklarını da beraberinde getiriyor. Oysa ki özellikle bütün besin gruplarının yer aldığı Türk tipi kahvaltının sağlıklı bir seçenek olduğunu unutmamak gerekiyor" dedi.

Kahvaltıda simit poğaça tüketenler dikkat!

SAĞLIKLI BESİNLERE YER VERİN
Zeytin ve peynir çeşitleri, yumurta, doğal bal gibi klasik bir kahvaltıda olmazsa olmaz besinlerin yanı sıra menüyü zenginleştirmek için vitamin ve mineral içeriği yüksek olan söğüş domates, salatalık, biber türü sebzeleri de bolca tüketmenin önemine değinen Sehlikoğlu, "Ekmek olarak da 1-2 dilim tam tahıllı ürünlerin tercih edilmesi faydalı olacaktır. Kahvaltı sofrasında kızartmalardan ve salam, sosis, sucuk gibi katkı maddesi içeren işlenmiş gıdalardan uzak durulmalı" diye konuştu.

Kahvaltıda simit poğaça tüketenler dikkat!

ÇAYA DİKKAT
Kahvaltıda içilen siyah çayın tüketilen diğer besinlerde bulunan yararlı maddelerin metabolizma tarafından kullanımına olumsuz etki yaptığını kaydeden Dyt. Sehlikoğlu, "Eğer kahvaltıda mutlaka çay içmek isteniyorsa bu çok açık ve içine limon dilimi eklenmiş bir çay olmalı.

  • SON DAKİKA