• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • İkindiye 23:55:00
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608

Kahve nasıl pişirilmeli? İşte uzmanından tavsiyeler

Kültürümüzde önemli bir yeri olan hemen hemen herkes tarafından sevilerek tüketiliyor. Güne kahve olmadan başlayamaların yanısıra yemeklerden sonra da kahve tüketenlerin sayısı bir hayli fazla. Peki kahve nasıl pişirilmeli? Kahve pişirmenin püf noktası nedir? Kahve eğitmeni ve danışmanı Cenk Girginol, kahve yapmanın püf noktalarını anlattı.

Kahve nasıl pişirilmeli? İşte uzmanından tavsiyeler

Günlük kafein miktarını aşmamak gerektiğine vurgu yapan Girginol, "Günde 3 fincanı geçmemek lazım. Türk kahvesi bizim geleneklerimizde olan bir şey. Dünyanın en eski demleme yöntemidir. Kız isteme törenlerinden, cenazelerimize, dertleşmemize, fallarımıza kadar başlı başına bir Türk Kahvesi kültürü ve geleneğimiz var diyebiliriz. UNESCO'da da somut olmayan kültürel miras listesinde şu anda Türk Kahvesi ve Kültürü de mevcut" ifadelerini kullandı.

Kahve nasıl pişirilmeli? İşte uzmanından tavsiyeler

"YAPMADAN 10 DAKİKA ÖNCE ÇEKİRDEKTEN ÇEKİN"

Türk Kahvesi ve filtre kahveyi daha çok evde yapılan kahveler olarak ayıran Cenk Girginol, iyi kahve yapmanın püf noktalarını anlattı.

Kahve nasıl pişirilmeli? İşte uzmanından tavsiyeler

Girginol, "Bunları kaynatmamak gerekiyor. Kaynayan suyla bir araya getirmemek gerekir ki, acılaşmasın. Taze kahve kullanmak, çekirdekten yapmadan 10 dakika önce öğütmek kahveyi daha aromatik ve daha keyifli hale getiren ana etkenlerdendir. Bunları yaptıktan sonra bile birçok kahveden daha keyifli sonuçlar çıkartabilirsiniz.

Kahve nasıl pişirilmeli? İşte uzmanından tavsiyeler

Közde kahvenin cezveyi ve fincanı homojen bir şekilde sarmasından dolayı daha iyi kahve çıktığını teorik olarak söyleyebiliriz. Ama ocakta kısık ateşte 2,5-3 dakika, oda sıcaklığında bir su ile kahvenin yapımı çok daha keyifli sonuçlar verecektir" diye konuştu.

Kahve nasıl pişirilmeli? İşte uzmanından tavsiyeler

"DOĞRU FİNCANI SEÇİN!"

Türk Kahvesi'nin bulunduğu fincanın da önemine vurgu yapan Cenk Girginol, "Türk Kahvesi fincanları daha ince, daha zarif fincanlar olarak günümüze kadar gelmiştir. Ama biraz daha etli denilen kalın fincanlar, sıcak tutması bakımından kahvenin tadına da etki ediyor. Isıtılmış fincanları kullanmak ve kahvenin soğuma sürecini daha yavaşlatmak için önemli etken" dedi.

BİZE ULAŞIN