• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • İkindiye 23:55:00
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608

Lezzet festivalinde, bu kez de boğa pişirilirken kuyuya düştü

Afyonkarahisar'da düzenlenen Gastro Afyon 3. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali'nin açılışında kesilen 2 ton ağırlığındaki boğa, arka ayaklarından asılıp pişirilirken ateşin olduğu kuyuya düştü. Aşçıların uzun uğraşı sonrası çıkarılan boğa, pişirilip davetlilere ikram edildi. 2018 yılında düzenlenen festivalde de dana çevirme hazırlanırken sızan yağların alev alması sonucu et yanmıştı.

Lezzet festivalinde, bu kez de boğa pişirilirken kuyuya düştü

Afyonkarahisar'da düzenlenen Gastro Afyon 3. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali'nde kurulan mini mutfakta kente özgü yemek, börek, hamur işi ve tatlılar hazırlandı. 3 tonluk kazanda hazırlanan aşurenin de dağıtıldığı festivalin açılışına özel 2 tonluk boğa kesildi.

Lezzet festivalinde, bu kez de boğa pişirilirken kuyuya düştü

Boğanın pişirilmesi için de yapılan dikey çukur, meşe kömürüyle ateşlendi. Pişirilmesi için hazırlanan boğa, caraskal ile yarısı dışarıda kalacak şekilde iki ayağından bağlanarak kuyuya yerleştirildi.

Lezzet festivalinde, bu kez de boğa pişirilirken kuyuya düştü

Pişmeye başlayan boğa, bağlandığı yerdeki etlerin kopmasıyla kuyuya düştü. Festivalde görevli aşçılar, boğayı çukurdan çıkarmak için uzun uğraş verdi.

Lezzet festivalinde, bu kez de boğa pişirilirken kuyuya düştü

Caraskal ile yeniden kaldırılan boğa, kaburgalarından asılarak pişirildi. Boğanın eti, cağ kebabı şeklinde kesilerek ikram edildi.

Lezzet festivalinde, bu kez de boğa pişirilirken kuyuya düştü

'PİŞİNCE ETLERİ GEVŞEDİ'
Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Malkoç, "Bu boğayı, iç organları ve kellesi alınmış şekilde meşe kömüründe pişirmek istedik. 2 tonluk boğamız büyük olduğundan dolayı, pişince etlerinden gevşedi. Biraz yere düştü. Sonrasında toparladık. Boğamızı servise hazır hale getirdik" dedi.