• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • İkindiye 23:55:00
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608

Sarımsak nasıl tüketilmeli? Sarımsağın faydaları nelerdir?

Doğal antibiyotik denince akla ilk gelen besin olan sarımsak hemen hemen her mutfağın vazgeçilmezi. Yemeklere ve salatalara kattığı tadın yanısıra vücuda da katkıları oldukça fazla. Peki sarımsak nasıl tüketilmeli? Sarımsağın faydaları nelerdir? İşte merak edilenler...

Sarımsak nasıl tüketilmeli? Sarımsağın faydaları nelerdir?

Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, sarımsağın faydalarını sıraladı.

KANSERİ ÖNLER: Çalışmalar sarımsak yemenin meme kanseri riskini azaltmaya yardımcı olduğunu gösteriyor. Çin'de yapılan bir çalışmada haftada 2 kez çiğ sarımsak yiyenlerin kansere yakalanma risklerinin yarı yarıya azaldığı tespit edildi.

Sarımsak nasıl tüketilmeli? Sarımsağın faydaları nelerdir?

KAN ŞEKERİNİ DÜŞÜRÜR: Klinik bir çalışmada, metformin ve sarımsak özü alan hastalarda tek başına metformin alanlara göre daha iyi bir glisemik kontrol sağlandığı görüldü.

Sarımsak nasıl tüketilmeli? Sarımsağın faydaları nelerdir?

BESİN ZEHİRLENMELERİNE KARŞI SAVAŞIR: Bilim insanları, besin zehirlenmelerinde sıklıkla karşılaşılan 'campylobacter jejuni' bakterisine karşı geleneksel antibiyotiklerden ziyade sarımsağın 100 kat daha etkili olduğunu saptamışlardır.

Sarımsak nasıl tüketilmeli? Sarımsağın faydaları nelerdir?

ARTİRİTİ ÖNLER: Araştırmacılar allium sebzelerinden (soğan, sarımsak, pırasa) yüksek diyet yapan kadınlarda kalça artiritinin görülme oranı daha az diyor. Bu sebzelerde bulunan bir madde bileşik eklemlerde kıkırdak yıkımını engeller.

Sarımsak nasıl tüketilmeli? Sarımsağın faydaları nelerdir?

ARTİRİTİ ÖNLER: Araştırmacılar allium sebzelerinden (soğan, sarımsak, pırasa) yüksek diyet yapan kadınlarda kalça artiritinin görülme oranı daha az diyor. Bu sebzelerde bulunan bir madde bileşik eklemlerde kıkırdak yıkımını engeller.

Sarımsak nasıl tüketilmeli? Sarımsağın faydaları nelerdir?

SARIMSAĞI SÜTLE BERABER TÜKETMENİN FAYDASI

Tadını seviyorsak pişmiş yemeklere koymak yerine çiğ tüketilebilir çünkü pişirme işlemi hidrojen sülfit oluşumunu engeller. Kötü kokusundan ötürü çiğ yenmez bu diyorsanız sarımsağı sütle kaynatıp beraber tüketin.

Sarımsak nasıl tüketilmeli? Sarımsağın faydaları nelerdir?

Yapılan bir çalışmaya göre sarımsağın sütle birlikte tüketiminin ağız kokusunu azalttığı tespit edilmiştir. Sarımsağı ezilmiş ve çiğ olarak tüketilmesi gerektiğini ifade eden Yıldırım, son olarak, "Kuru veya toz sarımsak yerine sevilen yemeklerde taze olarak kullanın" önerisinde bulundu.

BİZE ULAŞIN