İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Tahran'ı boşaltın, harekete geçiyoruz" dedi.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, iki ana hedeflerine ilerlediklerini belirterek, bu hedeflerin 'nükleer tehdidi ortadan kaldırmak ve füze tehdidini yok etmek olduğunu' söyledi. Netanyahu, "İsrail Hava Kuvvetleri, Tahran'ın hava sahasında kontrolü sağladı" diye konuştu.
İran halkına da seslenen Netanyahu, "Tahran'ı boşaltın, biz harekete geçiyoruz" ifadelerini kullandı.

İSRAİL, İRAN'IN BATISINDAKİ KİRMANŞAH KENTİNDE BİR HASTANEYİ VURDU
İsrail'in İran'ın batısındaki Kirmanşah kentinde bir hastaneyi vurduğu bildirildi.
İran devlet televizyonu, Kirmanşah'ta hedef alınan Farabi Hastanesinin saldırı sonrasındaki görüntülerini yayımladı.
İSRAİL: İRAN, 13 HAZİRAN'DAN BU YANA 370 BALİSTİK FÜZE ATTI, 30 YERDE İSABET OLDU
İran'ın 13 Haziran'dan bu yana saldırılara yönelik misillemelerinde İsrail'e 370 balistik füze gönderdiği ve 30 noktaya isabet olduğu bildirildi.
İsrail Başbakanlık Basın Ofisi, saldırılara karşılı İran'ın 13 Haziran'dan bu yana İsrail'e düzenlediği misillemelerdeki duruma ilişkin bilgileri paylaştı.
Yapılan açıklamada, İran'ın 13 Haziran'dan bu yana İsrail'e 370 balistik füze attığı ve 30 noktada isabet olduğu belirtildi.
Misilleme saldırılarında 24 kişinin öldüğü, 10'unun durumu ciddi, 592 yaralı olduğu ifade edildi.

İSRAİL, İRAN'IN FÜZE RAMPALARININ ÜÇTE BİRİNİ İMHA ETTİĞİNİ İDDİA ETTİ
İsrail ordusu, İran'ın füze rampalarının üçte birini imha ettiklerini öne sürdü.
İsrail ordusundan yapılan açıklamada, İran'da gece 20'den fazla karadan karaya füzenin İsrail'e fırlatılmadan önce imha edildiği belirtildi.
İsfahan'da yaklaşık 100 askeri hedefin vurulduğu aktarılan açıklamada, yaklaşık 50 savaş uçağının füze depolama alanları ve karadan karaya füze rampalarını vurduğu kaydedildi.
Açıklamada, "Bununla (dün geceki saldırıyla) birlikte, İran'ın füze rampalarının üçte biri imha edildi." ifadelerine yer verildi.

İSRAİL SALDIRILARININ SÜRDÜĞÜ İRAN'DA, DRON ÜRETİM ATÖLYESİNE BASKIN DÜZENLENDİ
İran'ın çeşitli kentlerinde mini dronlarla saldırılar aralıklarla devam ederken İsfahan kentinde güvenlik güçleri, bir dron üretim atölyesine baskın düzenledi.
İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, İsfahan Emniyet Müdür Yardımcısı Muhammed Rıza Haşimifer, kentte bir dron üretim atölyesinin tespit edildiğini söyledi.
Güvenlik güçlerinin baskın yaptığı atölyede, mini dron üretimi için önemli miktarda özel ekipman ve parçanın ele geçirildiğini aktaran Haşimifer, konuyla bağlantılı 4 kişinin gözaltına alındığını belirtti.
Atölyede İran ajanlarının dron ürettiği değerlendiriliyor.

