ÖZGE ÖNDER(HABER MERKEZİ)
İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki beldelerde 20 yıldır gerçekleşen deve güreşleri, bu yıl ilk defa festivale dönüştürüldü.
Kemalpaşa Belediyesi tarafından Kemalpaşa Deve Güreşleri Festivali adı altında toplanan güreşlerden ilki Armutlu Beldesi'nde gerçekleştirildi. 110 devenin yarıştığı festivalde birinci devenin sahibine 5 bin, ikinci devenin sahibine 3 bin, üçüncü devenin sahibine de bin lira ödül verildi.
KESİNTİSİZ OLACAK
Deve güreşlerinin Kemalpaşa'nın geleneği haline geldiğini ve bunların festival içinde toplanması gerektiğine karar verdiklerini söyleyen Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, deve güreşlerinin kesintisiz ve yıllarca sürmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
Kemalpaşa Deve Güreşleri Festivali'ne Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Kemalpaşa Kaymakamı Yüksel Topal, Kemalpaşa Cumhuriyet başsavcısı Hidayet Kaya, Kemalpaşa Jandarma Komutanı Saadettin Kohan ve çok sayıda Kemalpaşalı katıldı. Mangalların yakılıp, pikniklerin yapıldığı festival sabahın erken saatlerinde başlayıp akşama kadar sürdü. Armutlu beldesinde gerçekleşen festivalde 110 deve yarışırken, 27 Aralık'da da festivalin ikinci ayağı olan Bağyurdu Deve Güreşleri gerçekleştirilecek.
