SÜLEYMAN SAĞAT (HABER MERKEZİ)
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü son sınıf öğrencileri örnek bir projeye imza atarak, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle hatıra ormanı oluşturdu.
Kamuoyu oluşturma dersi kapsamında halkla ilişkiler projesi olarak kendi aralarında para toplayıp kermes yaparak bin 150 lira toplayan öğrenciler Kaynaklar'da belirlenen alana fidanlarını dikmenin mutluluğunu yaşadı. Etkinliğe halka ilişkiler bölümü son sınıfı öğrencilerinin tamamı katıldı.
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Baki Can, öğrencilerin kampanyada başarıya ulaştığını belirterek, "Kendi aralarında para topladıktan sonra kermes düzenlediler. Tamamen gönüllü olarak gerçek bir halkla ilişkiler kampanyası yürüttüler" dedi.
Kampanyanın geleneksel hale geldiğininin de altını çizen Yrd. Doç. Dr. Baki Can, "Geçen sene de öğrencilerimiz bin 150 fidan dikmişti. Bu sene de aynı sayıda fidan dikiyoruz. 75 öğrencinin bin 150 fidan dikmesi öğrencilerimizin yürüttüğü kampanyanın önemini açıkça ortaya koyuyor" dedi.
Kampanyayı yürüten öğrencilerden Bülent Uysaloğlu da başarılı bir kampanya yaptıklarını belirtti.
Öğrenciler Kaynaklar'da İzmir Orman Bölge Müdürlüğü Sivil Kültür Şube Müdürü Hüseyin Dinçer ve İzmir Orman İşletme Şefi Yasin Yaprak'tan da fidan dikiminin inceliklerini öğrendi.
İzmir'in yüzde 42'sinin ormanlardan oluştuğunu belirten Dinçer, "Dikilen fidanlar 5 yıl boyunca izlenecek, kuruyanların yerine yenileri dikilecek" dedi.
Yaprak her yıl fidan sayımları yaptıklarını ifade ederek, "Geçen yıl başarı oranımız yüzde 98 oldu. Yüzde 80 oranında fidanların tutması başarılı sayılıyor" dedi.