İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde; polis ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında, kamuoyunda 'Beşoklar' olarak bilinen ve yurt dışında firari olan B.B.'nin liderliğini yaptığı organize suç örgütüne 23 Kasım tarihinde helikopter ve dron destekli operasyon gerçekleştirildi.

3 ŞÜPHELİ SERBEST
'Halkapınar Cinayeti' olarak bilinen ve 19 Kasım günü Ç.E. isimli şahsın teknik ve fiziki cihazlarla takip edilerek öldürülmesi olayını gerçekleştiren ve organize eden, örgütlü olarak kumar oynanmasına yer ve imkan sağlayan, örgütün korkutucu gücünden faydalanarak üçüncü şahısların alacaklarını zorla tahsil ettikleri anlaşılan örgüte yönelik aylar süren fiziki ve teknik takipler neticesinde 49 şahıs gözaltına alındı. 34 şüpheli işlemlerinin ardından tutuklanırken, 8 şüpheli hakkında adli kontrol tedbiri kararı verildi, 3 şüpheli serbest bırakıldı.

ÖRGÜT LİDERİ ARANIYOR
Örgüt lideri B.B.'nin de aralarında bulunduğu 5 firari şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar ise devam ediyor. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından detaylı olarak titizlikle yürütülen soruşturma kapsamında çetenin eylemleri doğrultusunda 469 sayfalık iddianame düzenlendi.

Tasarlayarak kasten öldürme, örgütlü şekilde kumar oynanmasına imkan sağlama, nitelikli yağma, silahla kasten yaralama, ruhsatsız silah taşıma ve bulundurma, suç örgütünün oluşturduğu korkutucu güçten yararlanarak tehdit suçlarından 19 şüpheli hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, diğer şüpheliler hakkında 14 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edildi.

CEBER KARDEŞLERİN CEPHANELİĞİNE BASKIN
ÇANAKKALE'NİN Gökçeada İlçesi'nde serbest hayvancılığı fırsat bilip binlerce hayvanı silah zoruyla gasp ettikleri iddia edilen Ceber ve Akın kardeşler çetesine de operasyon düzenlenmiş, Ömer Ceber tutuklanırken kardeşi Murat Ceber serbest bırakılmıştı. Operasyonun peşini bırakmayan Gökçeada Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı derinleştirdi ve Murat Ceber'i teknik ve fiziki takibe aldı.
Takip sonucu çetenin cephaneliği de ortaya çıktı. Önceki gün düzenlenen baskında Ceber kardeşlerin Tepeköy'e bağlı Mesadi mevkiinde poşetleyerek gömdüğü 9 adet kalaşnikof görünümlü silah ele geçirildi. Ceber, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ceber kardeşlerin ismi ilk kez 2023 yılında haklarında soruşturma başlatan cumhuriyet savcısı Ali K.'yi öldürmek için kiralık katil tutmalarıyla gündeme gelmişti.

