Türk mutfağına Fransız eli değdi

Giriş Tarihi:09.10.2017, 17:11 Güncelleme Tarihi:09.10.2017, 17:11

İzmir Ticaret Odası'nın davetlisi olarak İzmir'de incelemeler yapan Fransız Seyahat Firmaları Birliği üyeleri, Ege'nin eşsiz lezzetlerini pişirmeyi öğrendi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü'nü ziyaret eden 20 kişilik Fransız seyahat acentaları grubu tarhana çorbasının yapılışını izledi; genç şeflerin yardımıyla Tire köftelerini kendileri hazırladı.

İKİ ÜLKENİN İŞBİRLİĞİ

Fransa'dan daha fazla turist getirebilmek ve iki ülkenin seyahat acentaları arasında işbirliğini artırmak amacıyla gerçekleştirilen toplantıların ardından çeşitli etkinliklerle İzmir'i daha yakından tanıyan grup, Ege mutfağına hayran kaldı. İEÜ Yönetim Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Betül Öztürk, Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü hakkında bilgi verirken İEÜ Eğitmen Şefi Tolgahan Kamiloğlu, katılımcılara Türk mutfağının inceliklerini anlattı.

"MEMNUN KALDIK"

İzmir'e hayran kaldığını belirten Fransız Seyahat Birliği Üyelerinden Dalila Anireche, Türk mutfağı lezzetlerini ilk kez tattığını belirterek, "Böyle eşsiz lezzetleri tatmayı hiç beklemiyordum. Üniversitede gastronomi alanında bir eğitim verilmesi beni inanılmaz mutlu etti. Avrupa'da birçok üniversiteden daha büyük ve iyi bir eğitimin verildiği bir kurum olarak gördüm. Üniversiteli şeflerin bizlere Türk mutfağını anlatması da şaşırtıcı ve farklıydı.
Farklı bir mutfağı tanımaktan çok mutlu oldum" dedi.

"İZMİR'İ TANITACAĞIZ"

Fransız Seyahat Birliği Üyelerinden Patrick Cheruel ise, "Türk mutfağı çok iyi bilinmiyor, İzmir de çok iyi bilinmiyor. Tanıtıma daha çok dikkat edilmeli. Akdeniz'in gizli kalmış bir şehrisiniz. Gülen yüzlü insanlarınız ve çok güzel sahilleriniz var. Paris'ten İzmir'e direk uçuşların bir an önce başlamasını talep ediyoruz" diye konuştu.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan YENİ ASIR veya yeniasir.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.