TANSU EDİP GÖKBUDAK
Amine Şahin, 36 yaşında tek çocuk annesi genç bir kadın. Bundan 7 yıl önce esas mesleği olan muhasebecilikten ekonomik nedenlerden dolayı ayrıldı. Dışarıda iş aramaya koyulan Şahin'in hayatı arkadaşının, "Gel bizim pastanede çalış" demesiyle değişti. Şahin, arkadaşının isteğini kabul etti. Fakat bir sorun vardı.
Şahin o yaşına kadar elini hiçbir şekilde una değdirmemişti.
Pastacılar ve Fırıncılar Odası'nın kursuna kayıt oldu. Mülakatları birer birer geçen Şahin, en sonunda 6 aylık pastacı eğitimi almaya hak kazandı.
USTASI TERLİKLERİNİ BİLE YIKATMIŞ
Fakat rakipleri zorluydu. Amine Şahin yılmadı.
Mesleğin basamaklarını birer birer tırmandı.
Yeri geldi ustası kendi giydiği terlikleri yıkattı. Yeri geldi sabaha kadar hamur yoğurdu. Şahin, "Senden bir şey olmaz" diyenlere inat, alanında usta bir pastacı oldu. 25 ülkeden 400 yarışmacının katıldığı '14. Uluslararası Gastronomi Yarışması'na "Butik Pasta" kategorisinden katıldı.
3. olarak bronz madalya aldı. Şimdi İzmir Bozyaka'da açtığı pasta dükkanında harikalar yaratıyor.