İzmir'in en gözde halk plajları

Az masraflı ama keyifli tatilleri tercih edenler halk plajlarını kullanıyor. İşte İzmir’in halk plajlarından en iyileri...

KAHRAMAN DURAK

İzmir, sayısız sahil beldesinde bulunan dillere destan plajlarında her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Lüks tatiller yapmak yerine az masraflı ama keyifli bir tatil yapmak isteyen tatilciler ise tercihini halk plajlarından yana kullanıyor. Şemsiyesini, sandalyesini alıp kendini halk plajlarına atmak isteyenler için pek çok alternatif bulunuyor.
Özellikle bu sahil beldelerine yakın yerlerde yaşayanlar hafta sonu yaptıkları günübirlik tatillerle bu güzel plajların tadını çıkarıyor. İşte hem ucuz hem de eğlenceli bir tatil imkanı sunan halk plajlarından en iyileri...

ILICA PLAJI, ÇEŞME

Ilıca'da denizin içinde sıcak su kaynakları yani ılıcalar bulunuyor.
Sahilin adı da buradan geliyor.
Uzun, geniş, beyaz kumlu plajı ve denizin içinde kaynayan sıcak termal sularıyla adeta bir kaplıca havuzuna benzeyen Ilıca, özellikle kumu ve ılık suyu sevenler için ideal. Ayrıca, Ilıca plajının sığ suları çocuklu aileler için de oldukça uygun.

DELİKLİ KOY, ALAÇATI

Birkaç yıl önceye kadar ismini çevrede yaşayanlar dışında kimsenin bilmediği Alaçatı Delikli Koy, kalabalıktan uzak, stres ve insan gürültüsünün olmadığı, doğası ve manzarasıyla insanı etkileyen bir yer. Koya hakim olan tepeden Delikli Koy'un manzarasına bakıldığında muhteşem bir mavilik ve alabildiğince keyif görülüyor. Alaçatı Delikli Koy'un isminin nereden geldiğini anlamak için sahile, deniz kıyısına kadar inip kaya şekillerine biraz yakından bakmak gerekiyor.

HAYITLI KOYU, DİKİLİ

Bademli-Denizköy Yolu üzerinde bulunan Hayıtlı Koyu, bölgenin en sakin ve gözden uzak plajlarından birine sahip. Hayıtlı Merada Termal&Spa Tatil Köyü'nün tam önünde konumlanan koy, ana yoldan fark edilmiyor. Masmavi serin suyu ile tatilcilerin tercih ettiği koyda herhangi bir tesis ya da işletme yok. Yalnızca otel müşterilerinin kullandığı şezlong ve şemsiyeler bulunuyor.
Araçla giriş yapılabilen koyda kamp imkanı da var ancak su, tuvalet, duş ya da market bulunmuyor.

BADEMLİ HALK PLAJI, DİKİLİ

Bademli, Dikili'ye bağlı bir mahalle. Türkiye'nin en popüler plajlarına taş çıkartan Bademli, saklı onlarca koya sahip. Kalem Adası, Bademli Koyu, Hayıtlı Koyu turkuaz rengi suyuyla etkileyici güzellikte. Şezlong ve şemsiyenin kiralandığı plaj çevresindeki büfe ve irili ufaklı mekandan alışveriş yapma şansınız var.

ESKİ FOÇA HALK PLAJI, FOÇA

İlçe merkezinde mavi bayrak taşıyan Eski Foça Halk Plajı, sezon boyu yoğun ilgi gören yerlerden.
Herhangi bir ücret ödemeden yararlanabileceğiniz plajda deniz suyu oldukça soğuk.
Akvaryum (İncirlikoy) Plajı, Karaburun
Karaburun ilçe merkezinde Karaburun Belediyesi tarafından işletilen Akvaryum (İncirlikoy) Plajı mavi bayrağa sahip. Plaj alanı küçük olduğundan özellikle hafta sonları yer bulmak zorlaşıyor. Berrak ve masmavi suyu, tertemiz ve bakımlı oluşu plaja artı değer katıyor. Çocuklar ve aileler için uygun.
ARDIÇ PLAJI, KARABURUN
Karaburun'un Mordoğan Mahallesi'nin en popüler plajı Ardıç, uzun kumsalı, berrak ve temiz suyuyla keyifli bir durak. Halk plajı ve beach club olmak üzere ikiye ayrılan plajın çevresinde yemeiçme, tuvalet, şezlong ve şemsiye imkanları var. Çocuklar, aileler ve gençler için uygun.

​KAYNARPINAR, KARABURUN

Herhangi bir tesis ya da işletmenin olmadığı çakıllı koy yabancılar tarafından bilinmediği için oldukça sakin. Zemin çakıllı ve çevrede kayalar olduğundan çocuklar için uygun değil. Serin ve temiz deniz suyu ile kamp ve doğa severler tercih edebilir
BODRUM KOYU, KARABURUN
Tamamen çakıl taşlarıyla kaplı plajı, serin ve tertemiz deniz suyuyla Bodrum Koyu, Karaburun'un en çok tercih edilen plajlarından.
Belediyenin ücretsiz şemsiye sunduğu plajda yüksek sezonda yer bulmak mümkün değil. Aile, çocuk ve gençler için uygun.
ALTINKÖY KOYU, URLA
Urla'nın en soğuk deniz suyuna sahip koyu olan Altınköy'e giriş ücretsiz. Altınköy Çiftlik Evleri Sitesi'nden giriş yapılan plajda kafe ve diğer ihtiyaçları giderecek tesis bulunuyor.
Şezlong ve şemsiye için ücret ödemek gerekiyor. Aile, çocuk ve gençler için uygun.
KUM DENİZİ PLAJI, URLA
Kum Denizi Plajı, Karantina Adası manzarasına sahip. Bu güzel yer içinde birçok aktiviteyi barındırıyor.
Su oyunları, yürüyüş ve çocuk oyun alanları, bisiklet yolları, duş-soyunma odaları, tuvaletler, kafeteryalar ve yeşil alanlar ile yaşlılar ve engelliler için plajda rampa mevcut. Giriş ücretinin alınmadığı plaj çocuk, aile, genç, yaşlı ve engelliler için uygun.
Mavi bayraklı plajda deniz suyu oldukça soğuk.
MELENGEÇ PLAJI, DEMİRCİLİ KÖYÜ, URLA
Urla Yarımadası'nın en güzel plajlarından Melengeç Plajı, Demircili Köyü sınırlarında. Çakıl taşlı plajda tesis bulunuyor. Araç başına giriş ücreti alınıyor. Plajın hemen gerisinde çim alan ve minderler var. Su oldukça soğuk. Çocuk, aile, yaşlı, genç, engelliler için uygun.
AKKUM PLAJI, SEFERİHİSAR
Seferihisar'ın en çok tercih edilen Akkum Plajı, Büyük Akkum Plajı olarak da biliniyor. Uzun bir hatta kurulu olan plaj küçük taneli kumlardan oluşuyor. Ücret tuvalet, duş, soyunma kabini gibi hizmetler için talep ediliyor.
TEOS ORMANCI KAMPI , SEFERİHİSAR
Seferihisar şehir merkezine yalnızca 5 km'lik uzaklıkta bulunan Teos Ormancı Kampı, kafe, restoran ve konaklama imkanlarıyla bölgenin en huzurlu yerlerinden. Kampın hemen önündeki plaj tesisten yararlananlar için ücretsiz. Mavi bayraklı plajda deniz suyu sıcaklığı ideal.
Kum plaj çocuklar için uygun.

ALTINKUM, ÇEŞME

Çeşme'nin en batı ucunda bulunan Altınkum, yan yana sıralanan koylarda çok sayıda beach club ve ücretsiz halk plajına sahip. Sakız Adası manzaralı koyların çoğuna araçla ulaşım yok. Plaj aile, çocuk, genç, yaşlı ve engelliler için uygun.
PIRLANTA PLAJI, ÇEŞME
Çeşme-Altınkum yolu üzerinde, Çiftlikköy sınırlarında bulunan Pırlanta Plajı, incecik kumu ve Altınkum'a göre sıcak olan deniz suyuyla muhteşem bir plaj. Halk plajı ve bir işletmenin paylaşıldığı alanda ister ücret ödeyerek şezlong ve şemsiye alabilirsiniz, isterseniz de yanınızda getirdiğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz.
Rüzgarlı oluşu nedeniyle denizin bir bölümünde sörf yapılıyor. Plaj aile, çocuk, genç, yaşlı ve engelliler için uygun.
KOCAKARI PLAJI, DALYAN, ÇEŞME
Denizi ve kumuyla Çeşme'nin doğasını yansıtan Kocakarı Plajı'nda bir işletme bulunuyor. Kendi ekipmanlarınızı yanınızda götürüp ücret ödemeden plajı kullanma şansınız var. Şemsiye, şezlong ve kabin kiralama da yapabiliyorsunuz. Rüzgarsız ve su sıcaklığının yüksek oluşu artı yönlerinden. Plaj aile, çocuk, genç, yaşlı ve engelliler için uygun.
YI LDI ZBURNU, ILICA, ÇEŞME
Ilıca Plajı'na oldukça yakın bir konumda bulunan Yıldızburnu, Ilıca'ya ismini veren sıcak su kaynağının olduğu yer. Özellikle romatizmal rahatsızlığı bulunan orta yaş ve üzeri kişilerin ziyaret ettiği sıcak su kaynağı, günün her saati kalabalık. Herhangi bir tesis, kum plaj, soyunma kabininin olmadığı bu alan sıcak su keyfi yaşamak için tercih ediliyor.
YENİ FOÇA HALK PLAJI- FOÇA
Yeni Foça Halk Plajı, özellikle aileler için uygun. Şehir merkezinden 70 km uzaklıktaki plaj mavi bayrak taşıyor. Şemsiye ve şezlong kiralama yapılabilen plajın çevresinde market, restoran ve kafeler var.
MİMOZA KOYU, KARABURUN
Karaburun'da işletme olan nadir koylardan Mimoza Koyu, dalga ve rüzgarın olmadığı çakıltaşlı sahili ve sakinliğiyle ilgi çekici. Berrak ve serin suyu yüzmek için ideal. Aileler, çocuklar ve gençler için uygun.
TEKKE PLAJI, ÇEŞME
Çeşme şehir merkezinde bulunan Tekke Plajı, oldukça küçük bir alanda kurulu. Şezlonglar ücretsiz, şemsiyeden ücret alınıyor. Bir bölümü taşlık, büyük bir kısmında kum var. Plaj aile, çocuk, genç, yaşlı ve engelliler için uygun.
DİKİLİ HALK PLAJI
Dikili Halk Plajı, ilçe merkezinde kesintisiz 5 km uzunluğunda ve 50 metre genişliğinde, mavi bayraklı keyifli bir plaj. Plaj ince kumlu ve serin berrak suyuyla yaz aylarında ilgi görüyor. Şezlong ve şemsiye kiralanıyor, giriş ücreti yok. Çocuk, aile, genç, yaşlı, engelliler için uygun.
ÇANDARLI HALK PLAJI
İzmir şehir merkezine 1,5 saatlik mesafedeki Çandarlı, Dikili'ye bağlı bir mahalle. Çandarlı Kalesi'nin önünde bulunan mavi bayraklı plajda herhangi bir giriş ücreti alınmıyor.
Çandarlı'nın deniz suyu oldukça soğuk, plaj kumu iri taneli. Deniz çocuklara uygun. Mavi bayraklı.
SAZLICA KOYU- FOÇA
Eski Foça ile Yeni Foça arasında konumlanan Sazlıca plajları, ardı ardına sıralanan birkaç tane plajdan oluşuyor. Bu koyda kamping imkanı da bulunuyor. Konforundan taviz veremeyenler için çok ideal bir yer değil. Suyu soğuk, alışveriş imkanları kısıtlı.
ÇEŞMEALTI MAVİ PLAJ, URLA
Hafta sonu günübirlik deniz kaçamağı yapmak isteyen ailelerin ve gençlerin tercih ettiği bir yer olan Mavi Plaj, özellikle ulaşım konusundaki rahatlığı nedeniyle oldukça kalabalık oluyor. Kum plajı, berrak, serin ve temiz deniz suyuyla tercih ediliyor.
EKMEKSİZ PLAJI, SEFERİHİSAR
Seferihisar merkeze 8 km uzaklıktaki Ekmeksiz Plajı, soğuk, az tuzlu ve berrak suyuyla ormanla iç içe keyifli bir yer. Teos Antik Kenti'nin liman kalıntılarının çevresindeki plaj bu özelliği ile büyüleyici.
Kamp, karavan ve çadır alanlarının bulunduğu plajda bir de işletme var. Plaj genç, çocuk ve aile kullanımına uygun.

DOLUNGAZ KOYU, KARABURUN
Karaburun'un en sakin koylarından Dolungaz, çadır ve kamp severlerin rotasında. Turistik tesis ve herhangi bir işletmenin olmadığı koyda kıyıda denize girilecek bölüm de sınırlı.
Güneşten korunmak için mutlaka hazırlıklı gelinmesi gereken koy çocuklar için uygun değil.
YASSICAADA HALK PLAJI, URLA
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin işlettiği Yassıcada Halk Plajı, Urla açıklarında bir ada. Yalnızca vapur ve teknelerle ulaşılabilen ada haziran başından eylül başına kadar ziyaretçiye açık. Şezlong, şemsiye gibi hizmetlerden ücret alınmıyor. Suyu berrak ve sığ. Çocuk, aile, genç, yaşlı, engelliler için uygun.
BOYALIK PLAJI, ÇEŞME
Çeşme'nin en bakir koylarından Boyalık Plajı, daha çok yerel halkın tercih ettiği bir yer. Çevresindeki siteler nedeniyle dışarıdan çok insanın keşfetmediği bu plaj berrak ve temiz deniz suyu ile keyifli bir deneyim yaşatıyor. Deniz suyu sıcaklığı ortalamanın üzerinde. Çocuk, aile, engelli, yaşlı ve gençler için uygun.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.