• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • İkindiye 23:55:00
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608

‘Mutfakta biri mi var?’ dedirten hileler

Bazı kişiler yemek yapmaktan keyif alır, mutfakta zaman geçirmek onlara terapi etkisi yapar bazıları için ise eziyet gibidir. Yapmayı değil yemeyi severler, bu yüzden de başarısız olurlar. Ancak küçük sırlarla daha lezzetli yemekler yapıp herkesi şaşırtabilirsiniz

‘Mutfakta biri mi var?’ dedirten hileler
Giriş Tarihi: 17.5.2020

BÜTÜN TAVUGU KIZARTMAK
TAVUK gibi yiyecekleri fırında pişirmek istiyorsanız, onları göğüslerinin üzerine doğru tepsiye yatırmalısınız. Bu sayede tavuğunuz hem hızlı hem de her tarafı eşit şekilde pişecektir.

LEZZETLİ SALATALAR İÇİN
SALATANIZIN lezzetli olmasını isterseniz, evvela sirkeyi veya limonu tuzla karıştırıp dökmeli sonra zeytinyağı eklemelisiniz.

PİLAVI TEKRAR ISITIRKEN
PİLAVINIZI tekrar ısıtırken, bir kabın içinde ateşe su koyup kaynayınca tencerenizi içine oturtursanız pilavınız taneli kalır ve tazeliğini korur.

EN İYİ AYVA REÇELİ İÇİN...
AYVA reçeli yaparken eğer ayvanın yumuşak ve suyunun pelte gibi olmasını isterseniz,kaynayan şeker,suyunu iyice çekmeden ayvalar içine atılmalıdır. Yahut ayvaları evvelce pişirip yumuşadıktan sonra şekerini katmalı,hafif ateşte 2 saat pişirilmelidir.O zaman rengi de güzel olacaktır.
DOMATESİ KOLAY SOYABİLMEK İÇİN...
DOMATESİN kabuğunu kolay soyabilmek için kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzeyinde gezdirin.

TUZ FAZLA KAÇTIYSA...
YEMEĞİNİZİN tuzunu fazla kaçırınca tencereye birkaç parça çiğ patates atın. Fazla tuzu kesecektir.

CİGER KIZARTIRKEN
TAVADA pişireceğiniz ciğerin yumuşak olması için, kızartma ununa bir tatlı kaşığı kadar karbonat ekleyiniz.

BESAMEL SOS YAPARKEN
TUZ bazen sütü keser.Bu nedenle, beşamele ve diğer sütlü soslara, kıvamı bulduktan sonra tuz ekleyin.

  • SON DAKİKA