AK Parti Aydın Milletvekili aday adayı Ali Gültekin Kılınç, "Bölgedeki sermayenin ilimizde kullanılması ve dışarıya kaçmaması, öncelikli hedefimiz olacaktır. Aydın ekonomisi yeniden canlanmalıdır" dedi
AK Parti Aydın Milletvekili aday adayı Ali Gültekin Kılınç, seçim çalışmaları çerçevesinde Aydın'ın ekonomik yapısını değerlendirdi. Küresel krizin Türkiye'de de etkisini gösterdiğini ve ölçek büyüklüğüne bakmaksızın tüm işletmeleri olumsuz etkilediğini söyleyen Kılınç, "Krizin en yıkıcı etkilerinden biri talep yetersizliği ve nakit sıkışıklığı şeklinde kendini gösterdi. Bölgesel olarak kendi çözümlerimizi üretme çabası göstermeliyiz. Bundan hareketle alışveriş ve ticareti artırmak, uluslararası büyük marketler lehine gelişen tüketim hareketini yerli firmalarımıza yönlendirmek gerekiyor" dedi.
Aydın'ın sürekli olarak dışarıya göç veren bir şehir olduğuna dikkat çeken Ali Gültekin Kılınç şöyle konuştu:
GELİŞİM YAVAŞLADI
"Bu göç sadece nitelikli insan göçü değildir. Sermaye göçü de vardır. Sıkıntıların en önemli sebeplerinden biri de budur. Bölgede yaratılan sermayenin Aydın için kullanılmaması ve dışarıya kaçması kentin gelişimini yavaşlatmış, hatta durmuştur. İnsan ve sermaye gücümüzü Aydın'da tutmak öncelikli hedeflerimiz olmalıdır. Aydın'da kazanılan paranın büyük bölümünün yine Aydın'da kalmasını istiyorum. Amacımız, göçü tersine çevirmektir. Aydın'ın sadece iklim yapısı itibariyle yaşanabilir bir kent olması değil, aynı zamanda yatırım ve yeni iş sahaları için de gerekli şartları taşıyan bir bölge olduğunu kabul ettirmemiz gerekiyor" diye konuştu.
Aydın'da kurumlar arası dayanışma ve güç birliğinin şart olduğuna dikkat çeken AK Parti Aydın Milletvekili aday adayı Ali Gültekin Kılınç, "Aydın için birlikte hareket edebileceğimiz, tek yumruk olabileceğimiz herkese kapımız sonuna kadar açıktır. İnanıyoruz ki birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır. Aydın'da hiçbir kurumun devasa bütçeleri sonsuz ekonomik güçleri yoktur. O zaman birlikte hareket etmeye mecburuz. Hiç kuşkum yok, güç birliği yaparsak sorun olarak gördüğümüz, aşılamaz dediğimiz birçok olumsuzluğun kendiliğinden yok olduğunu göreceğiz" dedi.