CHP milletvekili aday adaylarına nasihatlarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Ön yargıları kenara bırakın. Halkımız kendi içinde barışık bir parti görmek istiyor" dedi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin milletvekili aday adaylarına seslenirken, "liste kavgası" istemediğini söyledi. Halkın kendi içinde barışık bir CHP görmek istediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Halktan yana politika güdüyorsak, listede olalım olmayalım hep beraber çalışacağız. Liste sonrasında kavga, kargaşa istemiyorum" dedi.
Kılıçdaroğlu, Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi'nde CHP milletvekili aday adaylarına hitap etti. Kılıçdaroğlu, partililerin CHP'nin politikalarını her yerde anlatması ve "Bu mahalle bize oy vermiyor" denilerek ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi. İki milletvekili çıkacak bazı illerden 20 aday adayı başvurusu olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "Listede olmayanlar burukluk yaşayabilir. Ama bu burukluğu insan olarak, ülkenin idealleri, çağdaşlaşması, sorunları adına alıp bir köşeye baş koyacağız. 'Ben bu yola baş koydum' diyeceğiz. Kuşkusuz önyargılı olanlar olabilir. Ama onları yıkmamız lazım" diye konuştu.
ESNAFA GİDİN
Kılıçdaroğlu, önlerine gelen bazı anketlerde esnaftan yeterli desteği görmediklerini bildiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
"Eğer biz bir araya gelemediysek esnafın kabahati değil, bizim kabahatimiz. Onun için esnafa gidin, onlara özür borcunuz varsa özür borcunuzu yapın, 'Size daha az geldik, sizden özür diliyoruz' deyin. Araba bagajlarınızdan CHP broşürlerini eksik etmeyin, vatandaşa verin. Adaylar önseçim, bazı yerlerde eğilim yoklaması, merkez yoklaması ile belirlendi. Hatamız olabilir. Sizden bir isteğim daha var. Listede olalım olmayalım hep beraber çalışacağız. Liste sonrasında kavga, kargaşa istemiyorum."
YANIT VERDİ
Kılıçdaroğlu, salondaki bir partilinin "Atanamayan öğretmenler var" diye bağırması üzerine "Atanamayan öğretmen kavramı halkın iktidarında olmayacak" dedi. Başka bir partilinin "İthal öğretmen getiriyorlar" diye bağırması üzerine de Kılıçdaroğlu, "İthal öğretmen getireceklermiş. Kurbanlık koyundan sonra sıra ona geldi" diye konuştu.