HABER MERKEZİ
AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Hüseyin Uzun, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Nazmi Yılmaz, İlçe Kadın Kolları Başkanı Didem Baysal, İlçe Başkan Yardımcısı Davut Dinçel, Kurban Bayramı'nda 1 Ekim 2015 tarihinde Diyarbakır Silvan'da şehit düşen Uzman Jandarma Çavuş Sinan Uçan'ın Gaziemir Aktepe Mahallesi'ndeki ailesini ziyaret etti. AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Uzun, Başbakan Binali Yıldırım'ın kendi el yazısı ile yazdığı mektubu şehit babası Celalettin Uçan'a teslim ederken, ziyarette duygusal anlar yaşandı. Şehit babası olarak oğlu ile gurur duyduklarını dile getiren baba Uçan, "Vatanımıza ve milletimize her zaman her koşulda sahip çıkarız. Biz Türk milletiyiz" diye konuştu.
AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Hüseyin Uzun ise, "İlçemizdeki bayramlaşmamıza ilk olarak şehit ailelerimizi ziyaret ederek başladık. İlçemizdeki bütün şehit ailelerini ziyaret ederek, Başbakanımızın mektubunu ilettik. Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi aziz şehidimizin emaneti olanları kendi ailemizden ayırmayacağız. Babaları babamız, anaları anamız, çocuğu çocuğumuz. Aileleri ziyaret ettiğimizde sorunlarını ve sıkıntılarını dinliyoruz. Bir sıkıntıları olduğu zaman ilk olarak bizleri aramalarını istiyoruz" dedi. Şehit ailesi ziyareti sonrası ilçe halkını evlerinde ziyaret eden AK Parti Gaziemir İlçe Teşkilatı, ailelere kurban eti dağıtıp, çocuklara da oyuncak hediye etti.
YILDIRIM'DAN ŞEHİT AİLESİNE MEKTUP
Başbakan Binali Yıldırım, şehit ailesine yönelik yazdığı mektupta şu ifadeleri kullandı:
"Aziz Şehidimizin Kıymetli Emaneti. Değerli Kardeşim. Bölücü terör örgütlerine karşı vatanı ve milleti için gözünü kırpmadan şahadet şerbetini içen ve Rabbimizin 'Onlar ölü değildirler, fakat siz bilemezsiniz' (Bakara 154. Ayet) müjdesine mazhar olan şehidimize milletçe minnettarız ve kahramanlarımızı asla unutmayacağız. Sizler bize şehidimizin emanetisiniz. Size daima sahip çıkacağımızdan asla endişeniz olmasın."