SAĞLIKLI bir gebelik ve doğum için beslenme en önemli noktalardan biri. Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Onur Meray, hamilelikte uzak durulması gereken beslenme yöntemi ve besinler hakkında açıklamalarda bulundu:
İşlenmiş, besin değeri düşük gıdaların tüketimi bebek gelişimini olumsuz etkiler. Bu sebeple ilk olarak listeden çıkarılması gereken, abur cubur dediğimiz gruptur. Alkollu içecekler düşük riskini ve ölü doğum oranını arttırdığı için hamilelikte alınmaması gerekmektedir. Pastörize edilmemiş içecekler bakteri içerebilir. Enfeksiyon riskini yok etmek için süt, süt ürünleri ve bazı meyve sularının pastorize tüketilmesi tavsiye edilir.
2 FİNCANI GEÇMEYİN
Hamilelik süresince yüksek kafein alımı, fetal gelişimin yavaşlamasına neden olabilir. Kafein alımı 200 mg ile sınırlandırılmalıdır. Bu ortalama 2 fincan kahveye denk gelir. Besinlerin çiğ tüketilmesi bakteriyel enfeksiyon riskini arttırdığı için tercih edilmemeli. Civa, oldukça zehirli bir elementtir. Özellikle kılıçbalığı, köpekbalığı ve ton balıklarında civa oranı yüksektir. Hamilelikte balık tüketimi önemlidir ama tüketilecek balık çok iyi araştırılmalı.