• 2018 RUSYA
    DÜNYA KUPASI
  • BIST
    %0.89
    78.384,78
    EURO
    -%0.86
    4,4760
    USD
    %0.66
    3,8608
    GBP
    %0.66
    3,8608
    CHF
    %0.66
    3,8608
    JPY
    %0.66
    3,8608
  • 25°C

li’ye iyi pizza yedirmek istiyoruz’

‘İzmirli’ye iyi pizza yedirmek istiyoruz’

08.03.2018, 16:36

’in ’nda hizmete giren ’nın farklı bir lezzet anlayışı var. İşletmeci , “Biz İzmirlilere iyi ve farklı bir pizza yedirmek istiyoruz” diyor

İki ay önce, Lozan Meydanı'nda 50 kişilik şık nezih bir mekan açıldı; The Pizza... Amaçları, İzmirli'ye en iyi pizzayı yedirmek... Muhteşem bir pizzasının sırrı; pişirme yöntemi, hamuru, kullanılan ürünler ve malzemelerin uyumunda saklıdır. Bütün bu unsurların tamamı The Pizza'da mevcut. The Pizza yöneticileri daha deneysel çalışıyor, herhangi bir malzemeyle de pizza yapabiliyorlar. Burada kullanılan ürünlerin tamamı taze ve günlük... Etler ve hamurlarda günlük ve taze... Pizzada kullanılan hamur, ekşi maya hamuru ve tam buğday unundan yapılıyor. İşletmeci Tolga Türker uzun deneme ve çalışmalar sonucunda mekanı açtıklarını belirtti. Bugüne kadar sektörde edindiği bilgi birikim ve tecrübelerini ve sevgilerini katarak çok özel bir pizza mekanı hazırlamışlar. Mekana ait kimseyle paylaşmayacağı özel formüller ve karışımlar elde etmişler.

ÖZEL FORMÜL

Bu hamurun formülünü bulmak ve geliştirmek için çok uzun zaman ve enerji sarf etmişler. Tolga bey, "Bu formülü sadece çocuklarımla paylaşabilirim" demekte... The Pizza'da hamurlar 72 saat dinlendirildikten sonra üretime sokuluyor. Etler de özel marinasyonda dinlendiriliyor. Bonfileden bile pizza yapılıyor. Taze domates ve fesleğenden domates sosu ve pesto sos elde ediliyor. Kendi özel spesiyalleri olan mekana ait Rozbif pizza favorilerinden. Bonfileden yapılan Carpaccio pizza mükemmel, mutlaka tatmalısınız. 15 çeşit peynir, 20 çeşit et çeşidi bulunuyor. Saganaki, suda mozeralla, rokfor, parmesan ve cedar gibi en özel peynir çeşitleri mevcut. Bütün misafirlere geldiklerinde turşu suyu ikramı yapılıyor. İçeceklerde mekana özgü fesleğenli ayranı denemelisiniz.

SICAK SERVİS

Pizzanın özelliğinden sıcak yenmesi arzu edildiği için mekanda paket servis yapılıyor. Butik kalmayı düşünüyorlar. İtalyan usulü butik pizzacılık yapmak istiyorlar. Misafirlerine her daim sıcak ve özel pizza sunmak istiyorlar. Önümüzdeki dönemde İzmir'de çok özel lokasyonlarda bir iki şube açmayı düşünüyorlar. Hedefleri misafirlerinin her zaman en iyi kalitede taze malzeme ile aynı standartlarda yapılmış pizza yiyebilmelerini sağlamak... Önümüzdeki günlerde kahvaltı servisine başlanacak. Tek kişilik özel kahvaltı tabağı ve omlet verilecek. Tolga Türker, çocukluğundan itibaren pizza hamurun içerisinde doğmuş, "30 yıldır bu sektörde benim için önce pizza gelir" diyor. Bugüne kadar pizza ve hamurun dışında bir işle uğraşmamış bundan sonra da uğraşmayı düşünmüyor. Sabah gözlerini açtığında hamur düşünecek kadar işine tutkuyla sevgiyle bağlı. Hayatında varsa yoksa hamur ve pizza var. Hayat amacı, vizyonu bu meslekte pizzanın üstadı, kompedanı olarak anılmak.

LEZZET YOLCULUĞU

İzmir'i çok sevdiğini belirten Türker, "Bu hayatta başka bir yerde yaşamayı düşünmedim. İzmir'i ve insanını çok seviyorum. Bu toraklarda üretmek, değer katmak istiyorum. Evli ve iki kız çocuğu babasıyım. Bu başarı yolculuğumda en büyük desteği ailemden alıyorum. Eşim bütün aşamalarda hep yanımda. Özellikle babam Abbas Türker, meslekteki bilgi, birikim ve tecrübeleriyle yol gösterici oluyor" diyor. Son söz; işini sevgi ile tutkuya yapınca başarı ortaya çıkıyor. Başarı her zaman büyümek zincirleşmek demek değildir. İşinizi gerçek anlamda bölgenize, yörenize değer katarak, bu işi en iyi yaparak da başarılı olabilirsiniz. Tolga Türker bu amaçla yola çıkmış çok sevdiği hamuru pizzayı en özel doğal haliyle gerçek lezzetinde tattırmak ve bu işin bir bileni, üstadı olmak en büyük arzusu. Tolga beye bu çıktığı lezzet yolculuğunda başarılar diliyorum.

SEZER ALTAN

‘İzmirli’ye iyi pizza yedirmek istiyoruz’ haberine yapılan yorumlar ( yorum)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan YENİ ASIR veya yeniasir.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BİZE ULAŞIN