Aydın'ın yöresel ot yemeklerinden biri olan ve baharın müjdesi olarak bilinen sarmaşık otu, birçok köylü vatandaşının ekmek kapısı oldu. Kentte dağlık alanda yetişen ve sevilerek tüketilen sarmaşık otu, semt pazarlarında yerini aldı.
Kendiliğinden yetişen sarmaşık otlarını bin bir zahmetle toplayan köylüler, sarmaşık bağını 5 liradan satışa sunuyor. Yaklaşık iki ay gibi bir dönemi olan sarmaşık otunu satan köylüler, böylelikle kendilerine ek gelir sağlıyor. Yaklaşık 12 yıldır pazarda tezgah açtığını belirten 44 yaşındaki Raziye Kaçmaz, "Sarmaşık otu, özellikle bölgemizde bahar aylarında sevilerek tüketiliyor. Bu anlamda vatandaşlar talep gören bu sarmaşık otunu dağlardan toplayarak tezgahlarımızda satışa sunuyoruz. Böylelikle kendimize ek gelir sağlıyoruz" dedi.
MEHMET KAVAS (AYDIN)