Bir yemek sipariş sitesi 66 kentteki 9 milyonun üzerindeki kullanıcısının 15 Mayıs- 5 Haziran tarihleri arasında verdiği siparişleri inceleyerek, Türkiye İftar Lezzetleri Haritası'nı çıkardı
GELENEKSELE DÖNÜŞ
İzmir 'in iftar ve sahur trendlerinin de yer aldığı araştırmaya göre; İzmirlilerin Ramazan'ın ilk 20 gününde iftar saatlerindeki sipariş sayısı önceki haftalara göre yüzde 11 arttı. Ramazan ayında İzmirliler iftar sofralarında ana yemek olarak tavuk çeşitlerini ve ev yemeklerini tercih ettiler. Önceki haftalara göre sipariş oranı yüzde 20 artan tavuk yemekleri arasında en çok tercih edilen ise köri soslu tavuk oldu. Ev yemekleri de sipariş oranını artırarak öne çıkıyor.
Ev yemeklerinin Ramazan'dan önceki haftalara göre sipariş oranının yüzde 70 artması İzmirlilerin iftar sofralarında daha geleneksel tatları tercih ettiklerini gösteriyor.
KAHVALTI VE SANDVİÇ
İzmir 'de sahur saatlerinde en çok sipariş verilen lezzet olarak kahvaltı ve sandviç öne çıktı. İzmirliler meşhur lezzetleri olan kumruyu da sahur sofralarına sakladı. Kumru siparişleri 2 kat arttı.