• BIST
    %0.89
    78.384,78
    EURO
    -%0.86
    4,4760
    USD
    %0.66
    3,8608
    GBP
    %0.66
    3,8608
    CHF
    %0.66
    3,8608
    JPY
    %0.66
    3,8608
  • 25°C

Kuşadası’na suyun öte yanından gelen lezzet

Kuşadası’na suyun öte yanından gelen lezzet

04.07.2018, 16:11 Güncelleme Tarihi: 04.07.2018, 16:12

, muhteşem deniz manzarası eşliğinde enfes mezeler ve balık keyfini, Ege mutfağının eşsiz lezzetlerini, usta aşçıların ellerinden sunuyor

LEZZET DURAKLARI - SEZER ALTAN

Bugün lezzet durağımız Kuşadası'na renk ve lezzet getiren Kuşadası Ayvalık Balıkçısı'nda. Ayvalık'tan tanıdığım Gökmen Aksoy kardeşim, "Ağabey burada çok özel bir lezzet durağı var mutlaka görmelisin" dedi.
Biz de nerede lezzet var, biz de oradayız dedik ve gittik.
Bir hayalden yola çıkan bu lezzet durağının sahibi Ayvalıklı Kaan Yurdakan. Eşsiz bir tat sunan Ege'nin benzersiz lezzetlerini Kuşadası'na getirmiş. Bir yıl önce Kuşadası Setur Marina içerisinde 240 kişi kapasiteli Kuşadası Ayvalık Balıkçısı'nı açmış.
Bu mekana konuk olduğunda, marina içerisinde denizden esen tatlı rüzgâr eşliğinde doyumsuz lezzetleri tadarken, iç dekorasyonda turkuaz-beyaz renklerin hakimiyetine dalıyor, Ege'nin havasını soluyorsunuz yüreğinizde...

KALİTELİ HİZMET ANLAYIŞI

Uygun fiyat politikası ile kaliteli hizmeti bir arada sunuyor mekan... Açıldığı günden itibaren yoğun ilgi ile karşılaşmış yeniliğin yenileşmenin adresi olmuş. Muhteşem bir manzara eşliğinde enfes mezeler ve balık keyfini, Ege mutfağının eşsiz lezzetlerini, mesleğinin ustasının ellerinden sunuyor Ayvalık Balıkçısı... Mekan marina içerisinde olduğu için otopark sorunu yok, marinanın otoparkı müşterilere ücretsiz.

MEZELER BİR HARİKA

Ege Denizi'nin en taze balıkları ve deniz mahsulleri Kuşadası Ayvalık Balıkçısı'nın usta aşçılarının enfes tarifleriyle benzersiz bir ziyafete dönüşüyor. Günlük, taptaze ve çok lezzetli Ege, Girit ve Ayvalık mutfağını harmanlayarak Ege'de kaybolan lezzetleri ortaya çıkarmışlar. Bu eşsiz lezzet kültürünü Kuşadası'na taşımışlar. Mekan, Yunanistan'dan ve Ayvalık'tan gelen ustaların birbirinden farklı lezzetlerini ortaya çıkarıyor ve konuklarını mutlu ediyor. Günlük 130-140 çeşit mezeyi, 30-40 çeşit ara sıcakla mevsimine göre servis ediyor.
Soğuk mezelerde çağla ezme, fesleğenli Girit ezme, cevizli kabak ezme, balık sucuk, Ayvalık'ın meşhur saganaki peyniri (Komşudan gelen peynirli lezzet ile damak zevkinizi arşa çıkarıyorlar), dil balığı, portakallı hardallı levrek marin, Giritime ( Közlenmiş patlıcan sıcak olarak üzerine kaşar peyniri ile fırına verilerek servis ediliyor) benim sayabildiklerim.

Ara sıcaklarda, Paçero ( Dışarısında kadayıf ile sarılmış levrek balığının ortasına deniz mahsulleri konularak kızgın yağda kavruluyor kremalı mantarlı sosla servis ediliyor), Ayvalık lokumu, ahtapot topik ( Ahtapotun vantuzlarının dışını ayıklayınca top şekline getirerek zerdeçallı sosla servis ediliyor) ve Langusta (Izgara ıstakozla özel sosla sıcak olarak sunuluyor) parmakları yedirten nefasette...
Balıklar mevsimine göre trança, fangiri, mercan, taş barbunu, eşkina (kaya levreği) ve adabeyi (iskorpit)... Her balıktan yapılan "Lokum" en favori ve tercih edilen bir lezzet...

Son söz: İşinizi severek yaparsanız hayallerinizin peşinden giderseniz, başarı gelir.
Bölgenize, ülkenize katma değer yaratıp istihdam sağlarsınız. Kaan Bey'e hayatta ve mesleki yolculuğunda başarılar diliyorum.

KAAN YURDAKAN KİMDİR?

Bir tarafta aşık olduğu şehir Kuşadası; diğer tarafta doğduğu, yoğrulduğu topraklar Ayvalık...
Ortak noktaları Ege... İşte Kaan beyin hikayesi de Ege'nin o keyfine doyumsuz lezzetlerinin peşinden koşarak başlıyor. Bazıları hep yeniliğin, farklılığın hayallerinin peşinden gider. Kaan Yurdakan da hayallerinin peşinden gitmiş...
Aslen Ayvalıklı, çalışmaya Kuşadası'na gelmiş geliş o geliş. 1991 yılında Ayvalık Florium Otel'de çalışmaya başlamış. Sektörde tüm kademelerde çalışmış turizm sektörünü iyi biliyor. 1996 yılında Kuşadası'na gelmiş. Birçok büyük marka otelde yöneticilik, genel müdürlük yapmış. Bugüne kadar 20 civarında otelin işletmeciliğini ve yöneticilini üstlenmiş. Ünlü Türk filmlerinin çekildiği bir zamanlar bütün ünlülerinin konakladığı, hafızalarımızda özel bir yeri olan Ömer Tatil Köyü'nün de 12 yıldır işletmeciliğini yapıyor.

ÖMER TATİL KÖYÜ

Otelin işletmeciliğini aldıktan sonra çok ciddi yatırımlar yapmış Kaan Bey. 100 odalı butik bir oteli, bugün 226 oda 650 yataklı devasa bir otele dönüştürmüş.
Otel Kuşadası'nın yeşili en bol denize sıfır 80-100 yıllık ağaçlarının içinde nostaljik bir yapı. Türkiye'nin en iyi ilk 100 otelinden biri. Türkiye'de 50 yaşın üzerindeki herkes bu oteli bilir, hatıralarında önemli bir yer tutar.Burası düğün davet özel gün ve gecelerin organizasyonların Kuşadası'ndaki en gözde adresi. Ömer Tatil Köyü'nde evlenmek nişan ve özel organizasyon yapmak bir prestij ifadesi...
Bu özelliği nedeniyle Şubat- Mart ayından itibaren otelin hafta sonları doluyor. Önümüzdeki dönemde markalaşma ve yeni şubelerin açılması çalışmalarına hız vermişler.
Kaan bey, Kuşadası Yavansu- Siteler mevkiinde harika bir manzara eşliğinde yeşillikler içerisinde bir butik oteli, restoranı kahvaltı salonu olan çok özel bir mekân açıyor. 2019 Nisan'ında faaliyete geçecek olan mekanda Ayvalık Balıkçısı markası ile restoranını açacak. Bodrum'da da yeni şube çalışmaları sürüyor.

Kuşadası’na suyun öte yanından gelen lezzet haberine yapılan yorumlar ( yorum)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan YENİ ASIR veya yeniasir.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BİZE ULAŞIN