Ödem oluşumunun vücutta su tutulması olarak tanımlandığını belirten Özel Egepol Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gözde Artan, yeşil yapraklı sebzelerin, vücuttan fazla suyun atılımına yardımcı olduğunu hatırlattı. Artan, "Kahvaltılarınıza, salatalarınıza maydonoz, roka, dereotu ve salatalık gibi besinleri de ekleyin. Ödemin en önemli nedenlerinden biri yetersiz su tüketimidir. Bir kişinin içmesi gereken su miktarı kilo başına 30 ml'dir. Örneğin 60 kg. olan bir kişinin günde en az 2,5 litre su tüketmesi gerekir. Eğer gün içinde çok fazla çay, kahve ve kafeinli içecek tüketimi varsa, su tüketimini artırın" dedi. Ödemin, ciddi hastalıkların da habercisi olabileceğini söyleyen Artan, "Özellikle böbrek ve karaciğer hastalıkları, hormonal bozukluklar, kalp-damar hastalıkları ödemin nedenleri arasında sayılabilir" diye konuştu.