Vücudun en büyük organlarından biri olan karaciğerin; vitamin ve minerallerin depolanması, kan pıhtılaşma faktörlerinin üretimi, enzim ve protein sentezi, yağ ve şekerin depolanması gibi pek çok hayati görevi var. Bazı besinler karaciğer sağlığının korunmasına yardımcı olur.
İşte karaciğer karaciğer yağlanmasını ve hastalıklarını önleyen besinleri...
1. Enginar: İçeriğindeki Ciarin adlı bileşen karaciğer, safra kesesi ve böbreklerin çalışma düzenini destekler.
2. Yeşil Çay: Düzenli yeşil çay içenlerde, karaciğer yağlanmalarının iyileştirilmesinin kolaylaştığı
görülüyor.
3. Kuşkonmaz: Karaciğer fonksiyonlarını önemli ölçüde destekliyor.
4. Üzüm: Karaciğer için resveratrol adlı çok faydalı bir bileşeni barındırır.
5. Yer Fıstığı: Antioksidan bileşenler, E vitamini ve çeşitli mineralleri içermesinden dolayı karaciğeri korur.
6. Greyfurt: İçeriğindeki naringin ve naringenin bileşenleri karaciğer için önemli etkilere sahip.
7. Sarımsak: Doğal antibiyotik olan sarımsak, karaciğer için çok faydalıdır.
8. Kahve: Düzenli kahve içen karaciğer hastalarında siroz olasılığı kahve tüketmeyenlere oranla düşüktür.
9. Yağlı Balıklar: Omega 3 yağ asitleri, karaciğer sağlığının korunması açısından oldukça önemli bazı görevler üstlenir.