• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Alsancak’ta ‘shuttle’ hizmetine izin yok KAHRAMAN DURAK

Alsancak’ta ‘shuttle’ hizmetine izin yok

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.12.2017, 00:00

Kim kiminle? Nerede?
Nasıl bir aşk yaşıyor?
Sosyetede neler oluyor? Bu soruların yanıtlarını ilerleyen haftalarda satırlara dökeceğim biraz sabredin.
Konuları biriktiriyor ve araştırıyorum. Yılbaşı yaklaşıyor.
İzmir'de yaşayan Hıristiyanlar için mekanlar 24 Aralık'taki Noel günü hazırlıklarını tamamlamış.
Alaçatı yılbaşı gecesine hazır. Oteller üç günlük paket programları ile eğlence severlere hizmet edecek. Yeni Asır spor servisi editörü Halil Fincan çocuklar için 'Dünyanın En Tuhaf Köpeği' adlı çocuk kitabını tamamladı ve minik okurlarının beğenisine sundu. Şimdi gelelim başlıktaki konumuza.

ALSANCAK'A ÇEŞME MODELİ

Otel misafirlerinin tesis içerisinde ulaşımını sağlamak amacıyla kullanılan golf arabaları, özellikle Antalya ve Bodrum'daki büyük otellerde kullanılıyor. Servis aracı (Shuttle) sunulan hizmetler içerisinde yer alırken, geçtiğimiz yaz Çeşme'deki birçok ünlü beach clup'ta da shuttle hizmeti verilmeye başlandı. Gelen müşteriler girişten plaja ve plajdan çıkışa ulaşmak için mini arabalara binmeyi tercih etti. Ünlü isimler de shuttle hizmeti alanlar arasındaydı.
Alsancak Gül Sokak'ta yeni açılan iddialı bir restoranda Çeşme'deki shuttle uygulamasını başlatmak için düğmeye basmış.
Araçlar alınmış. Amaç müşterilerinin ev ya da işyerleri ile restoran arasında ulaşım hizmetini vermek.
Ancak bu güzel ve örnek hizmet için emniyetten izin çıkmamış.
Mekan sahibi de lüks otomobille shuttle hizmeti verecekmiş.

Yılbaşı için iki ayrı eğlence

Yılbaşı eğlencesi için mekanlar ve oteller hazırlıklarını hemen hemen tamamlamış gibi. Kaya Thermal Otel'de Berkay, Swissotel Büyük Efes'te ise Ayhan Sicimoğlu sahne alacak. Ünlü isimleri şimdilik bununla özetleyebiliriz.
İzmir'in genelinde ise sanatçıların sahneleri, özel mönüler derken ortalama bir kişi 200-250 lirayı gözden çıkartmalı. Hemen hemen her yılbaşı gecesi gerçekleşen Alaçatı'daki sokak partileri geleneksel oldu. Pazar gecesi yılbaşı eğlencesi olacağından Alaçatı'daki oteller üç günlük paket program hazırlamış. 29 Aralık Cuma günü giriş, 1 Ocak çıkış olmak üzere üç günlük kahvaltılı konaklama 1000-1250 lira arasında. Restoranlarda ise kişi başı fiyatlar, 250 liradan başlıyor 1000 liraya kadar çıkıyor.
Alaçatı'nın her sokağında parti olacak ama benim favori yerim Hacı Memiş. Lavandin Restoran özel mönüsü ile müşterilerini ağırlayacak. Dutlu Kahve geleneğini bozmayacak ve lezzetlerini sunacak. Bazen Alaçatı, Delinin Yeri, Komşu Kahve bir araya gelip sokak partisi düzenleyecek.

HALİL FİNCAN'DAN ÇOCUKLARA ÖZEL

Yeni Asır spor servisi editörü Halil Fincan, bu kez kalemini, mürekkebini ve satırlarını çocuklar için bir araya getirdi. 2015 yılında öykülerini 'Güzleşme' kitabında birleştiren usta kalem, şimdi de 'Dünyanın En Tuhaf Köpeği' adlı kitabıyla çocukların dünyasına girdi. "Tolga, herkesin ona hitap ettiği adıyla Tolki, hayal gücü sınır tanımayan bir çocuktur. Babasından doğum günü hediyesi olarak uçan bir fil ister!.. Tolki bu isteğine kavuşamaz ama babası, doğum gününde ona bir köpek getirir..." 'Dünyanın En Tuhaf Köpeği'nin serüveni böyle başlar.
Anneler, babalar yeni yılda çocuğunuza güzel bir hediye alçaksanız, işte size hediye önerim. İyi Pazarlar...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA