• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Pastaya adanmış bir ömür SEZER ALTAN

Pastaya adanmış bir ömür

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.12.2017, 00:00

Nermin Alaban... ABD'de Vilton Enstitüsü Pasta Dekorasyon Çikolata ve Şekerleme Bölümü'nü bitirmiş. 1981 yılında Bonjour pastanesinde çalışmaya başlamış. 1990 yılında ise Alsancak'taki, 9 Eylül Üniversitesi Rektörlüğü'nün yan sokağında Rain Pastanesini kurmuş.
Nermin Alaban işini tutku ile severek yapmakta, ürünlere sevgisini katmaktadır. Alman disiplini almış. Kişiye özel pastacılığı İzmir'e getiren ve sevdiren kişi. Pastacılığın kitabını yazmış dersek fazla abartmış olmayız. Pastacılık konusunda özel ücretsiz kurslar düzenlemekte. Pastacılık ve kurabiye üzerine konuyla ilgili bayanlara eğitimler vermekte.

YEPYENİ TATLAR

Mutfak eğitimi ve kültürü sadece nicelik ve nitelik olarak sektörün ihtiyacı olan işgücünün karşılanması için değil, aynı zamanda ulusal ve bölgesel mutfak kültürlerinin tatlarının korunması ve gelecek nesillere aktarılması için önemli bir rol oynamaktadır. Nermin Alabal'ın da İzmir'de pastacılık sektörünün gelişmesinde, özgün tat ve lezzetlerin oluşmasında büyük emeği ve katkısı olmuştur. Bugün İzmir'in en ünlü pasta markalarında yetiştirdiği öğrenciler çalışmakta. İzmirliler temalı pastayı ilk Rain'den öğrenmiş. 1990'li yıllarda yabancı kültürlere özgü Fransa, Almanya, ABD'ye has ürünler üretmiş. Mutfak şefleri ve ustaları gelişen teknolojiye göre kendilerini yenilemeli ve yetiştirmelidirler. Nermin Hanım, pastacılık konusundaki gelişmeleri, dünyadaki trendleri yakından takip etmekte kendisini yenileyip geliştirmektedir. Birçok yeni ürünün üretilmesini, yeni tatların ortaya çıkmasını sağlamış. Karışımlarında genellikle reçeteler yurtdışından olsa da Nermin Hanım, Türk insanının damak zevkine uygun üretimler yapmış, hayli başarılı da olmuş.

GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ

Pastacılık konusunda çok önemli toplantılara katılmakta, bu konuda düzenlenmiş prestijli yarışmalarda jüri koltuğunda oturmaktadır.
Kurabiye, tatlı ve tuzlu kuru pastalar, börekler, pay, tart, browniler, ches browniler, kekler, ches kekler pastalar ve sütlü tatlılar ürün yelpazesinden sayabildiklerim. Benim favorim 'Kardinal', mutlaka denemelisiniz efsane. Yapılan işin başarısında %30 unun kullanılan malzemelerin kalitesinin yattığını belirtmekte. Rain her zaman en orijinal doğal ve ithal ürünler kullanmakta ve bu konuda hiçbir maliyet hesabına bakmadan kesinlikle taviz vermemektedir. Özel ithal çikolata konusunda dünyanın sayılı markalarından Callebaut ve Puratos çikolatalarını kullanmakta. Yine kremalarına kesinlikle karışım eklemeden ithal kremalar kullanılmaktadır. Un, şeker ve sütünü yerli üründen kullanmaktadır.

'HIRSIN TEDAVİSİ YOK'

Bu işin sırrını ve başarının formülünü Nermin Alabal şu şekilde açıklıyor: Sürekli araştırmalar yapmak, devamlı yeniliğin peşinde koşmak, yeni şeyler denemek. İşini severek yapmak ve işine sevgisini katmak. Ve ekibini iyi seçmek kurmak. Uyumlu, motive edilmiş ekip başarıyı getirir. Şubeleşmeyi düşünmüyor, 'Hırsın tedavisi yok' diyor. Butik kalmak, bu şekilde devam etmek istiyor. Büyük olmak her zaman dev zincir markalar yaratarak olmayabilir. İşinizi sevgiyle yaparak, ruhunuzu vererek bir sektörün gelişmesine, büyümesine katkı sunarsınız. Özgün tatların korunmasını, nesiller boyu devam etmesini yetiştirdiğiniz öğrencilerinizle sağlarsınız. Ustaların ustası Nermin Alabal işine olan sevgisi, yaşamımıza kattığı değerler, tatlar ve lezzetler için çok teşekkür ediyor önünde saygı ile eğiliyorum. Son söz; Başarı, içindeki potansiyeli en iyi şekilde işleyip üstün sonuçlara çevirmektir. Büyüklük, kendi hayatından taşıp, dünyaya katkıda bulunmaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA