• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Balığın, sohbet adabının ve mezenin mekanı Babayani SEZER ALTAN

Balığın, sohbet adabının ve mezenin mekanı Babayani

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.02.2018, 00:00
İzmir’de, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bulunan Babayani misafirlerine abartılı aşkın zararını, sohbetin adabını, arkadaşın kıyağını, eğlencenin yararını, kısacası her işin ayarını anlatmaya gelmiş... Balığı, mezeyi, eğlenceyi seven herkesin keyifle gidebileceği bir dost mekanı Babayani

76 yıl önce Orhan Veli'nin dizeleriyle ilk kez hayat bulan Babayani; onlarca yıldır öğrenmiş, bilgilenmiş, ne şairlerin ne alimlerin masasına oturmuş. En sonunda dayanamamış satırlardan dışarıya çıkmış...
Şimdi, misafirlerine abartılı aşkın zararını, sohbetin adabını, arkadaşın kıyağını, eğlencenin yararını. Kısacası her işin bir ayarını, anlatmaya gelmiş... Balığı mezeyi, eğlenceyi seven herkesin keyifle gidebileceği bir mekân Babayani...
İşte o balığın adı Babayani!
Fevkalade ağırbaşlı, görmüş geçirmiş.
Asaletli olduğu kadar bilge bir balık şu Babayani.
Can'ın derdine derman, Nazım'a ilham olmuş Turgut'u çok kızdırmış, Edip'e yoldaş olmuş O elden bu ele; şu yerden bu yere gide gele Adeta bir alim, bir derviş olmuş.
Adab'ı erkânı öğrenmiş...
Şu ahir zamanın Ferzanesi olmuş.

EGE VE GİRİT

Girit ve Ege mutfağının en güzel örneklerinden oluşan leziz menüsü, rakı sohbetleri ve özenle seçilmiş canlı müzik repertuvarı birleşince meyhane kültürünü sevenlerin rahatlıkla gidip eğlenebileceği bir mekan haline gelmiş.. Videodaki yoğurtlu dil balığı, balıkla yoğurt bir arada olmaz diyenlerin ne kadar haksız olduklarını gösterircesine, aksine birbirini inanılmaz tamamlıyor ve oldukça keyfi bir menü ortaya çıkıyor.

LEZZET TUTKUNLARI

Babayani 2017 Mart ayında Kıbıs Şehitleri Caddesi'nde açılmış ama kısa sürede lezzet tutkunlarının adresi olmuş. Sırrını sorduğumda lezzet ve kaliteden ödün vermeden, iyi bir Girit mutfağı ve 5 gün müzikle müşteriyi memnun etmek olduğunu söylüyorlar...
Babayani'nin kısa sürede bu kadar ilgi görmesinin nedeni genelde müzikli mekânlarda servis ve hizmet kalitesinin düşük olması... Babayani'nin farkı en kaliteli müziklerinin yanında işini sevgi ile tutku ile yapan bu işi bilen bir işletmecisinin olmasıdır. Bütün ürünlerin yöresinden en tazesi alınmaktadır. Hem keyifli bir ortamda müziğimi dinleyeyim hem de Ege, Cunda ve Girit mutfağının mezelerini tadıp dostlarınızla keyifli akşam geçirmek istiyorsanız adresiniz Babayani...
Babayani, Girit ve Ege mutfağının en güzel örneklerinden oluşan sağlıklı ve leziz menüsü, dost sohbetleri ve özenle seçilmiş canlı müzik repertuarı birleşince; eğlence sevenlerde bağımlılık yaratacak, deniz ürünlerine hayır diyemeyenleri ise müdavimi yapacak bir mekan olmuş.

YUNAN EZGİLERİ

Müzik kültürünü, balığı, mezeyi, muhabbeti seven herkesin keyifle gidebileceği bir mekan olan Babayani misafirlerini mutlu göndermek en önemli amacı.
İzmir'in en çiçeği burnundası, en Giritlisi.
Yemesiyle, içmesiyle, çeşit çeşit mezeleriyle, mezelerinin lezzetleriyle, müzikleriyle, kulağın pasına şifa Yunan ezgileriyle şimdiden İzmir'in en babası olmuş Babayani... ru hunu katıy or Şahin Birer... Tam bir beyefendi. Mesleğini işini severek yapıyor.
İşine ruhunu sevgisini katıyor. Otel ve restoran işletmeciliğine 1994 yılında başlamış.
Yurdışında, ABD'de de kendi mekanını işletmiş. İkiz Kuleler'in yanındaymış mekanı, saldırıdan sonra kapatmış.
Bodrum'da Marina Yat Kulübü'nün işletmeciliğini yapmış. Otel bünyesinde aynı anda 5 alakart restoran bulunuyormuş.

40 ÇEŞİT MEZE VAR

Soğuk mezeler; Girit kabağı, Yunan haydari çok lezzetli...
Yunanlıların sikoldalya deniz mahsulleri, marineler kendi ürünleri. Rum biberi, Girit ezme ve karides mantı, cundalı peynir kızartma, Girit böreği, portakallı kereviz, otlu ada böreği, susamlı keşkek, scordalya, Atatürk mezesi gibi, 40 çeşit damak tadı var. Ara sıcaklarda, Ayvalık saganaki peyniri, ızgara keçi peyniri, otlu ada böreği, sardalya kuş, kağıtta ahtapot... Ana yemekte et ve balık çeşitleri mevcut.
Yunanlı misafirler özel gecelerini Babayani'de geçiriyor.
Son söz, her sektörde olduğu gibi hizmet sektöründe de farkı ortaya koyduğunuzda kısa sürede dikkat çekiyorsunuz. Lezzet tutkunlarının ve kaliteli müzik dinlemek isteyenlerin adresi oluyorsunuz.
Babayani; markalaşma süreçleri ve iletişim yönetimi doğru yapılırsa yani bu kalite ve işletmecilik anlayışı hedef kitlelere doğru anlatılırsa, uzun yıllar İzmir'in en Babayanisi olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA